Ljubljana Po uspešni seriji koncertov v Paviljonu na Kongresnem trgu, ki so potekali lani julija in avgusta vsako sredo zvečer, bodo obiskovalci lahko atraktivnim glasbenikom prisluhnili tudi v letošnjem poletju.

Do konca avgusta se bodo na isti lokaciji zvrstili koncerti znanih domačih in tujih glasbenikov med drugimi bodo nastopili nemški violončelist Wolfram Huschke, ameriški jazzovski skladatelj in pianist Steve Klink s svojim triom, zasedba Katrinas, vokalistki Nuška Drašček in Iva Stanič s pesmimi Ati Sossa, zmagovalka Festivala slovenskega šansona Katja Šulc, Godalni kvartet Calisto, mlada slovenska kantavtorica Ditka s svojim bendom ter avstrijsko-slovenski duo Igmar Jenner & Borut Mori.

Serijo koncertov bo nocoj odprl nekonvencionalni nemški glasbenik Wolfram Huschke, ki ustvarja sintezo med "glasbenimi svetovi". Huschke je bil eden prvih glasbenikov, ki je že v 90. letih prejšnjega stoletja eksperimentiral z električnim midi violončelom. Do danes je izdal devet avtorskih zgoščenk, na koncertih pa s svojim e-čelom navdušuje občinstvo, se ne zmeni za ustaljene razmejitve v glasbi in poskuša vsakokrat prebijati meje med različnimi smermi. Zanj ni nikakršnih ovir, interpretira glasbo od Bacha do Hendrixa, kot bi bilo povsem običajno, da ju slišimo v glasbenih sporedih enega za drugim. Z bujno fantazijo, neverjetno energijo pri igranju in s pripovedovanjem anekdot posreduje poslušalcem in gledalcem svoje sporočilo: "glasba je ena sama". Prvič je v Sloveniji nastopil že leta 2001 v Cankarjevem domu in navdušil tako občinstvo kot tudi kritiko, med letoma 2005-2007 pa je še nekajkrat nastopil na različnih odprtih odrih po Sloveniji. nr