Da bi preprečili nadaljnje razbijanje steklenih plošč, je mestna občina na mostu namestila nadzorne kamere. Upajo tudi, da bodo kamere, če gre res za vandalizem, nepridiprave ujele pri dejanju, da bo policija zoper njih lahko ustrezno ukrepala.

Na oddelku za gospodarske dejavnosti so še povedali, da bodo vse poškodovane plošče zamenjali predvidoma v roku enega meseca. Za zdaj so pridobili en predračun za zamenjavo steklenih plošč, zamenjava ene bi stala 4700 evrov brez davka na dodano vrednost. Na mestni občini sedaj čakajo še na dve ponudbi, da bodo med njimi izbrali najugodnejšega steklarja. Mesto bo tako moralo za zamenjavo vseh štirih plošč predvidoma odšteti približno 20.000 evrov.

Projektant tega mostu Jurij Kobe iz arhitekturnega biroja Atelier arhitekti zagotavlja, da stekla na mostu zdržijo velike obremenitve in da so bila strokovno montirana. "Tako odpadejo vsa ugibanja o nastanku poškodb s skakanjem z ograje ali poškodb kot posledic slabe vgraditve ali tehnološko nekakovostnega materiala," je zagotovil Kobe in pojasnil, da je na ploščah videti ostre točke poškodb, ki naj bi jih povzročila jeklena palica ali težji kamen.

Kobetovemu mnenju je pritrdil tudi vodja odseka za kovinske konstrukcije in transportne naprave na Zavodu za gradbeništvo Slovenije Bojan Jarec. "Ko sem si sam ogledal poškodbe na mostu, sem videl kraterje, iz katerih se potem širijo razpoke. Ker je ravno pod temi ploščami brežina, je mogoče, da je nekdo s kovinsko palico udaril v plošče in jih poškodoval," je povedal Jarec. Kobe in Jarec sta potrdila, da je na vseh ploščah poškodovana le spodnja od treh plasti, ki so skupaj zlepljene v ploščo. Zaradi tega se plošče ob razbitju niso porušile, je dejal Kobe. Jarec pa je dodal, da preostali nepoškodovani plasti še vedno preneseta precejšnjo težo, zato most zaradi teh poškodb ni nevaren. "Vsekakor pa mesto mora zamenjati poškodovane plošče, ker takšno stanje ne sme ostati v nedogled," je opozoril Jarec.