Po uspehu indijskega Bollywooda želijo očitno Rusi svojo filmsko industrijo dvigniti na raven višje produktivnosti z izgradnjo studijskega kompleksa, ki je poimenovan "Kollywood“. Središče naj bi se odprlo leta 2013, stalo pa naj bi več kot 2,39 milijona evrov, je za lokalne medije povedal Anton Gubankov, ki je odgovoren za kulturo v moskovski regiji.

Kollywood nameravajo zgraditi na območju 3,5 hektarjev velike tovarne svile, poleg studiev pa nameravajo kompleks dopolniti tudi s pisarnami in skladišči primernimi za shranjevanje kulis. Otvoritev novega ruskega filmskega središča načrtujejo za isti čas, ko se bo leta 2013 v moskovski regiji pričela mednarodna poletna šola za mlade filmarje. Želijo, da bi zaključen projekt mlade obiskovalce prepričal, da se v novih studiih še isto leto tudi zaposlijo.

Filmski kritik Viktor Matizen je povedal, da bi Kollywood lahko postal uspešen, a se mora obraniti pred vmešavanjem vladnih uradnikov in filmarjev s predsodki. Pravi tudi, da so takšni moteči elementi pogosto razlog, zakaj ruski filmi ne pritegnejo pozornosti gledalcev.