Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani in Amcham Slovenija sta razvila nov program usposabljanja, katerega cilj je 20 odličnim študentom z več fakultet univerz v Sloveniji in različnih študijskih programov omogočiti opravljanje staža oz. prakse v podjetjih, ki so člani Amcham Slovenija.

Program bo trajal štiri tedne v juliju. Študenti bodo štiri dneve na teden preživeli v podjetju, kjer bodo pridobivali delovne izkušnje, en dan na teden pa bo potekal seminar iz poslovne ekonomije, so sporočili iz Amcham Slovenija.

V programu bodo sodelovala naslednja podjetja - Ald Automotive, Amix, Antiq Hotel Spa, Bisnode, Ceed Slovenija, Cisco Systems, Competo, Diners Club Slovenija, Droga Kolinska, FMC, Goodyear Dunlop Sava Tires, Hewlett-Packard, IBM Slovenija, Medex, Microsoft, Petrol, SGS Slovenija, Studio Moderna, Špica International in Aviat Networks-Telsima.

"Tehnične spretnosti bi rad povezal z marketinškimi spretnostmi, da bi videl, kako se da dobro idejo spremeniti tudi v dobro poslovno idejo," je o svojih pričakovanjih dejal Jaka Demšar, ki bo svojo prakso opravljal v Microsoftu.

"Odločili smo se, da vzamemo enega študenta ravno z namenom, da svoja znanja in izkušnje, ki jih imamo, posredujemo mladi generaciji. Mladim se je težko odločiti, kaj bi radi delali. Takšna praksa jim lahko pomaga pri odločitvi," pa je dejala direktorica Ald Automotive Klaudija Časar.