Delavnice in predavanj se udeležuje 44 študentov in predavateljev iz 13 držav. Delavnica je središče dogajanja že osme tradicionalne mednarodne poletne šole managementa, ki je namenjena vsem, ki želijo utrditi, razširiti ali poglobiti znanja naprednega managementa.

Projektna interaktivna delavnica in predavanja o korporativnem sponzoriranju in umetnosti so namenjeni prenosu ustreznih znanj in veščin s področja sponzoriranja, zbiranja sredstev in uresničevanja družbene odgovornosti organizacij ter usposabljanju mentorjev za izvajanje tovrstnih študijskih praks. Še posebej, ker se javno financiranje v Evropski uniji zmanjšuje, narašča pa pomen zasebnega financiranja. "Govorimo o korporativni filantropiji in nepridobitnem marketingu v umetnosti, projektnem managementu. Poleg priznanih evropskih profesorjev sodelujejo tudi strokovnjaki iz prakse, ki prihajajo iz Obalnih galerij Piran, Slovenske Karitas, Zveze Lions klubov, Centra za neformalno izobraževanje, Središča Rotunda Koper, Banke Volksbank in od drugod. Udeleženci delavnice bodo morali pripraviti svoje projekte, v katerih bodo preizkušali pridobljeno znanje," pojasnjujejo organizatorji.

Dodajajo, da bodo udeleženci obiskali tudi številne organizacije ter ustanove in tako spoznali zakonitosti nepridobitnega marketinga. Tako se bodo odpravili na izlet po nekaterih slovenskih biserih – po soteski Blejski Vintgar, na Bled in v Piran. Čaka jih tudi voden ogled Kopra, celodnevni izlet v Ljubljano, izlet z barko po slovenskem morju, ogledali si bodo tudi edino slovensko pristanišče ter obiskali razstavo Yoko, Lennon in Tito na razstavišču Monfort v Portorožu in Formo vivo v Seči, primorski družbeni center Središče Rotunda ter podjetji Banka Koper in Vina Montis & EKO Laura.