Kljub navidez mirnemu značaju pa je znano, da je Beckham od pete do glave pravi športnik in si vselej želi zmagati, zato na igrišču da vse od sebe. Kadar mu ne gre dobro ali njegova ekipa izgublja, je angleški zvezdnik ponavadi precej slabe volje. Včasih se mu pripeti, da poleg razočaranja na obrazu pokaže tudi jezo.

Tako je bilo tudi v soboto, ko je njegov Los Angeles Galaxy gostoval pri moštvu San Jose Earthquakes. Beckham je na tekmi dosegel zadetek za 1:1, s soigralci pa je v 45. minuti še vodil s 3:1, nato pa so domači še pred odhodom na odmor dosegli pomemben zadetek priključka, potem pa v drugem polčasu zadeli še dvakrat in vse tri točke so ostale doma.

Boleč poraz je bil očitno pretežak za Beckhama, ki je le nekaj dni pred tem izvedel, da ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Londonu in je bil verjetno tudi zaradi tega nekoliko bolj nervozen kot ponavadi. V sodnikovem podaljšku tekme je tako Anglež nešportno reagiral, ko je eden od domačih igralcev po prekršku obležal na tleh, Beckham pa je z večje razdalje proti njemu namerno brcnil žogo in ga tudi zadel. Takoj zatem je zavrela kri številnim nogometašem na igrišču in prišlo je do množičnega prerekanja in odrivanja, med najbolj razgretimi nogometaši pa je bil ravno Beckham, ki je med prepirom jezno odpravil tudi maskoto domače ekipe, ki je želela pomiriti situacijo.

Galaxy, aktualni ameriški prvaki, letošnje sezone niso pričeli najbolje, saj so na 17 tekmah zmagali le šestkrat, za vodilno ekipo zahodne konference pa zaostajajo že 16 točk.