Idrijec je v turbulentnem sprinterskem zaključku ob slavju svetovnega prvaka Marka Cavendisha (Sky) osvojil še 17. mesto. Sicer s povito roko, ki jo je oskrbel zdravnik med dirko, z veliko grenkobe na obrazu. Ni bil daleč od deseterice. V zadnjih metrih slovenski prvak niti ni več obračal pedalov. Prav to, kako se je ranjeni idrijski ris sam vrgel med krdelo številnih ekip, ki so svojim sprinterskim liderjem pripravljale priložnost za čim boljše izhodišče, govori o srčnosti in želji na Touru.

"Slab dan za ekipo," je Jani Brajkovič tvitnil po koncu tretjega dne. Med svojimi navijači je takoj povzročil pravi preplah. Težja nesreča enega od najpomembnejših členov Brajkovičeve spremljevalne ekipe bi namreč med tritedensko dirko lahko pomembno vlivala na nadaljevanje. Na cestah, predvsem na papirju v lažjih etapah, je namreč veliko stvari manj vidnih, a brutalno pomembnih. "Borutova rana na roki je bila videti zelo grdo. Upam, da bo lahko normalno nadaljeval. Neusmiljen boj za košček ceste in zavetrje se začne že skoraj 40 kilometrov pred ciljem. Razumljivo, da je zaradi tega zelo stresno, saj se vseh, ki so še polni moči, loteva živčnost. To je pač Tour. Upam, da bo z Borutom vse v redu. V današnji torkovi etapi napovedujejo znova pester zaključek. Upam, da počutje ostane dobro. S tistim v nedeljo sem res lahko zadovoljen. Dobro mi je šlo," je na kratko komentiral Brajkovič, ki se mu kot 14. v skupnem seštevku razmerje do ostalih ni spremenilo.

Mark Cavendish je, čeprav praktično brez pomoči svojih kolegov iz "nebeške ekipe", v popolnosti izkoristil sprinterski vlak ekipe Lotto in Nemca Andra Greipla prehitel v zadnjih metrih. "Imel sem željo, da zmagam na Touru tudi z mavrično majico," je Cavendish predel po 21. zmagi na Touru. Zvezdnik s slovenskega Toura Matt Goss (Orica GreenEdge) je bil tretji, adut Grega Boleta Alessandro Petacchi peti, Peter Sagan, slovaški čudežni fant Kristijana Korena, pa šesti. "Veseli me, da je v nedeljo dokazal, da je že sposoben zmagati tudi na Touru. Z Ossom sva mu v zaključku poskušala še bolj pomagati, a mislim, da bo danes v torek spet njegov dan. Do Tournaia je v ponedeljek vozil kolo z grafiko Tourminator, ki si jo je zaželel že pred dvema letoma. Še bo prišla do izraza," je Koren, ki se sam dobro počuti, opisal svoj prispevek pri drugem najmlajšem zmagovalcu etap na Touru, za Armstrongom.