Cavendish se je najbolje znašel v skupinskem ciljnem sprintu, ko je tik pred ciljem prehitel Nemca Andrea Greipla (Lotto Belisol) in dobil etapo. Etapa, dolga 207 km je peljala kolesarje od krajev Vise do Tournaija.

Od slovenskih kolesarjev na Touru se je s 17. mestom najbolje odrezal Borut Božič (Astana). Njegov moštveni kolega Jani Brajkovič je bil 48., Grega Bole (Lampre) 64., Kristijan Koren (Liquigas-Cannondale) pa 142. Slovenci so etapo končali v času zmagovalca.

V skupnem seštevku je najvišje uvrščeni Slovenec Brajkovič na 14. mestu z 22 sekundami zaostanka za vodilnim Švicarjem.

Po tridesetih kilometrih etape so bili v begu Anthony Roux (FDJ-BigMat), Christophe Kern (Europcar) in Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff Bank). Trojica je imela največ sedem minut prednosti pred glavnino na čelu katere so bili kolesarji ekip Argos-Shimano, Lotto-Belisol in Orica-GreenEdge. Sto kilometrov do cilja so imeli ubežniki še pet minut prednosti pred glavnino, a so jih kmalu ujeli.

Trinajst kilometrov do cilja je bil tempo na čelu glavnine izredno hiter, glavnina je ostala skupaj tudi pet kilometrov do cilja. Sledil je ciljni šprint, v katerem je svojo 21. etapno zmago na Touru in prvo letošnjo dosegel Cavendish, ki je etapo dobil kljub temu, da je ob koncu etape ostal brez pomoči moštvenih kolegov.