Odkritje bi lahko ponudilo razlago vprašanju, zakaj je temperatura okoli Sonca višja kot na njegovem površju. Znanstveniki pa predvidevajo, da bi omenjeni pojavi v prihodnosti lahko bili vir energije na Zemlji, toploto z njih pa bi pretvarjali posebni reaktorji na našem planetu. Tornadi naj bi po po njihovih besedah energijo v obliki magnetnih valov z notranjosti Sonca prenašali na njegovo površino in atmosfero.

"Če bomo spoznali, kako narava segreva megnetizirane plazme, kot se to dogaja v tornadih v Sončevi atmosferi, bomo nekoč morda lahko ustvarili potrebno tehnologijo in naprave za izkoriščanje in pretvarjanje te energije," je dejal profesor Robertus Erdélyi z univerze v Sheffieldu v Veliki Britaniji.

Plazma je četrto možno stanje snovi, za tekočim, trdnim in plinastim stanjem, iz nje pa naj bi bilo sestavljenega več kot 99 odstotkov vesolja. "Znano je, da Sončeva energija izvira iz njegove notranjosti, kako pa se te ogromne količine energije prenašajo v njegovo atmosfero, pa je bila do sedaj neznanka," je še pripomnil Erdélyi.