Za dosego tega lepega uspeha so se povezati podjetje E-Amiga, kjer je Boštjan pridobival potrebno strokovno znanje, podjetje SAOP, najboljši zaposlovalec Zlate niti 2010, ki je Boštjanu dalo v uporabo zanj prilagojeno verzijo računovodske aplikacije MiniMAX, ter Ljudska univerza Žalec, ki mu je omogočila tehnične pogoje za opravljanje izpita.

"Sodobna tehnologija in naš režim dela mu omogočata, da knjigovodska opravila izvaja prek spleta od doma. Prepričani smo, da je to lahko modelni primer nudenja novih kariernih priložnosti za vse težje mobilne osebe, predvsem pa za slepe in slabovidne. Boštjan bo namreč svoje znanje ob naši podpori začel tržiti - načrtuje postopen prehod v samozaposlitev," so ob pomembnem dogodku povedali v podjetju E-Amiga, ki se že vrsto let ukvarja z računovodstvom, poslovnim svetovanjem in izobraževanjem, leta 2009 pa so začeli izvajati tudi projekt usposabljanja brezposelnih oseb za delo od doma s pomočjo računalniške aplikacije MiniMAX. Tak način dela je priložnost za vse tiste, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov niso dovolj mobilni, da bi lahko opravljali običajno službo. Sodobne tehnologije in dovolj znanja odpirajo možnost za zaposlitev po njihovi meri.

“Ponosni in veseli smo, da je Boštjanu uspelo pridobiti ta naziv, saj je to lepa zgodba, ki bo gotovo vzpodbudila še mnoge druge, da se navkljub svojim omejitvam odločijo za nadaljevanje izobraževanja,” je dejala direktorica podjetja E-Amiga, Tanja Goljar, ki je kot mentorica pomagala Boštjanu do NPK.

Na poti do cilja je bilo potrebno premagati precej tehničnih ovir. Boštjan pri svojem delu uporablja posebej zanj prilagojen računalnik z računovodsko aplikacijo MiniMAX podjetja SAOP. Ta vse potrebne podatke in listine pretvori v zvočne zapise. Aplikacija deluje prek spleta, zato lahko delo opravlja od doma.

Ob primerni podpori in razumevanju okolice, se je zanj gotovo odprla lepa karierna priložnost, so prepričani partnerji projekta, pa tudi Boštjan ima že načrte, kako bo izkoristil pridobljeno znanje. Svoje storitve bo tako najprej ponudil društvom, načrtuje pa tudi postopen prehod v samozaposlitev.