Britanski The Sun je danes sicer poročal, da se pred Katijinim domom zadržujejo sumljivi moški, ki naj bi bili scientološki vohuni. Igralka naj bi svojim pomočnikom naročila, naj te domnevne vohune fotografirajo.

Prvi mož medijske korporacije News Corporation pa je svoje sledilce na družbenem omrežju Twitter pozval, naj spremljajo, kako se bo odvijala celotna zgodba.

"Nekaj srhljivega in morda zlega je v teh ljudeh," je zapisal glede scientologov, potem ko je Holmesova po petih letih vložila zahtevek za ločitev od enega najbolj znanih hollywoodskih zvezdnikov, zahtevala pa je tudi skrbništvo nad njuno šestletno hčerko Suri, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nemudoma so se pojavila različna ugibanja, kaj tiči v ozadju. Največkrat gre za domneve, da naj bi skušal Cruise, ki velja za zapriseženega pripadnika scientologije, Suri tesneje vključiti v delovanje te verske skupnosti.

Prav zaradi tega vprašanje naj bi se par v zadnjem času vse več prepiral. Suri je namreč dosegla starost, ko scientologija za njene privržence postane pomemben del življenja, navajajo nekateri ameriški mediji.