Fehir se je prejšnji četrtek odpravil na kolesarjenje, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Ni se odzival ne na telefonske klice članov svoje družine ne na klice prijateljev, je poročal Jutarnji list.

Potem ko so sorodniki policiji prijavili njegovo izginotje, so tudi na spletni družbeni mreži Facebook oblikovali skupino, ki je začela iskati 24-letnika, sicer uspešnega študenta medicine in športnika. V iskanje pa naj bi se vključil tudi najbolj znani hrvaški kolesar Robert Kišlerovski.

"Ugrabila me je trojica, oblečena v uniforme hrvaških policistov. Vse bo v redu, sem na varnem," je Fehir v soboto točno opoldne sporočil svoji družini. Kot piše Jutarnji list, sta nato njegova brata nemudoma odpotovala proti približno 300 kilometrov oddaljeni Vicenzi.

Ugrabiteljem je k sreči pobegnil

Fehir je italijanski policiji povedal, da ga je trojica v uniformah hrvaške policije prestregla na cesti pri Reki, medtem ko je kolesaril. Prisilili so ga, da je vstopil v kombi, in zatem odpeljali v neznano smer. Ko so se ustavili v Vicenzi, mu je uspelo pobegniti. Tekel je do prve trgovine, kjer je prodajalka poklicala policijo.

Medtem ko Jutarnji list poroča, da so Fehirja zaradi lažjih poškodb zadržali na zdravljenju v Italiji, pa Večernji list danes navaja, da so fanta v nedeljo okoli 20.30 ure prepeljali na Reko, kjer so ga policisti več ur na zasliševali.

Okoliščine dogodka sedaj skušajo ugotoviti tako italijanski kot hrvaški policisti. Družina pa zaenkrat ne želi ugibati, kaj se je zgodilo, dokler ne bo slišala Igorjeve zgodbe.

V Reki opozarjajo na nevarna nenaseljena območja

"Le Igor ve pravo resnico," je danes poudaril Novi list, ki ocenjuje, da je najpomembneje, da bo fant 6. julija doma praznoval svoj 25. rojstni dan. Reški časnik je danes sicer objavil izjave prič, da se je Fehir v četrtek popoldne odpravil na kolesarjenje brez mobilnega telefona.

Na hrvaškem konzulatu v Trstu niso prejeli nobenih informacij o dogodku ne od Fehirja ali njegove družine ne od italijanske policije ali iz bolnišnice, kjer naj bi ga pregledali, so sporočili s hrvaškega zunanjega ministrstva.

Mediji sedaj ugibajo o tem, da so Fehirja ugrabili trgovci s človeškimi organi. Čeprav gre za neuradne informacije, je reška mestna uprava že opozorila ljudi, naj se izogibajo nenaseljenih območij.