Znova vam je uspelo zmagati prvi dan in obleči rumeno majico. Po osmih letih znova v Liegeu.

Ko sem prišel, sem bil star 23 let in premagal Lancea Armstronga za sekundo, bilo je veličastno. Tudi tedaj sem oblekel rumeno majico. Ker mi je uspelo tudi osem let kasneje, je velik dan zame, za družino in naraščaj, ki prihaja. Tudi za ekipo RadioShack. Dokazali bomo, da smo še vedno velika ekipa. Ta zmaga je predvsem velika motivacija za to, kar šele prihaja.

Tudi v Seraingu ste bili najmočnejši, a vas je Peter Sagan premagal izza zavetrja.

To je bila igra pokra. Nisem zmagal, vendar sem bil zraven. To je vseeno dober znak. V osmih letih nihče ni zmagal toliko dirk kot Sagan letos, vendar bo naslednjič drugače. Igra pokra je del taktike. Še vedno mislim, da imam v nogah asa. Ko sem napadel, sem vedel, da je zadaj in zelo nevaren. Vedel sem tudi, da bo z njim težko sodelovati kot na dirki Milano – San Remo. Kot ste videli, vsak napad ne prinese zmage, a nisem tak, da bi izbiral drugačen način. Ko dvignem kladivo, ga dvignem do vrha.

Po nesreči v aprilu se je Tour za vas začel sijajno?

Ja, po nesreči so bili zame težki meseci. Ti uspehi so le potisnili pritisk vstran. Tudi druge zadeve (meril je na vpletenost šefa ekipe Johana Bruyneela v obtožbe glede primera Lance Armstrong, op. a.) moramo pustiti ob strani in se osredotočiti le na cesto. To bodo Lance in Johan že rešili. Johan je že naredil tako, da nas je pustil pri miru, da delamo svoje delo. Očitno nam dobro uspeva. Prav v prvi etapi je ekipa opravila sijajno delo. mm

povzeto po kolesarskih spletnih straneh biciciclismo in cyclingnews