Sijajno pripravljenost na belgijski uverturi je potrdil tudi v nedeljski prvi etapi, po trasi klasike Liege-Bastogne-Liege. Na vrh dobra dva kilometra dolgega vzpona v Seraingu je pripeljal kot 17., ob boku glavnih favoritov Brada Wigginsa, Cadela Evansa in Vincenza Nibalija. Šprinterske etape začenja na 14. mestu v skupnem seštevku, kar je brez dvoma začetek, ki ga je samo želel. Junaka uvodnih kilometrov sta »vesoljca« Fabian Cancellara in Peter Sagan.

Jani Brajkovič dobrega začetka razumljivo ni okrasil v superlative, saj je mož perfekcije. Prav v kratki vožnji na čas je pred začetkom svojega tretje francoske pentlje videl zrno dvoma. Ta prvina mu je v zadnji etapi v Ljubljani zagrenila zmagoslavje na dirki Po Sloveniji. Z 32. časom pa je na ulicah Liegea dobil najboljši vbrizg samozavesti in potrditve. Ena boljših primerjav je bil zagotovo Kristijan Koren, zmagovalec Ljubljane, ki je tokrat zaostal za njim nekaj stotink.

Na trasi, kjer sta bila le dva ostra ovinka, sicer pa je bila nujna zbrana vožnja skozi koridor publike, je dosegel povprečno hitrost 50,6 kilometra na uro. V prvem delu z nekaj več tehničnimi odseki (kocke, jaški, krožišča) je bil bolj previden (90. vmesni čas), potem pa je dodal plin. Tudi zato je bil še bolj zadovoljen, da je bil hitrejši kot Porte, Gesnik, Van Den Broeck, Leiphimer, ki jih ima kot dobre kronometriste na očeh primerjav. Denis Menčov, Cadel Evans, Vincenzo Nibali in Ryder Hesjedal, ki so za Belokranjca »kalibri« trietapnih dirk velikega kova, pa so bili hitrejši od štiri do devet sekund.
Vse se je potrdilo v Seraingu. V stresni etapi (padci, razbitje kolone na veter, neusmiljen boj za prostor), zaradi česar so se njegovi kolegi iz Astane nekajkrat postavili v živi branik, je na stopničasti vzpetini opravil z odliko. V kratkih klancih, kjer se v surovi moči belokranjski pajek ne more primerjati z mišičnjaki, kot sta Spartakus in slovaški "Fenomen", je bil zraven. Pomembno, ko se bodo danes začele bolj ravninske etape za Boruta Božiča in Grega Boleta.

Brajkovič, ki ga je pred štartom navdihnilo, da je s številko 181 Lance Armstrong slavil prvi Tour leta 1999, je bil eden od šestih kolesarjev, ki so vozili z novo v vetrovniku McLarnove ekipe formule 1 razvite aerodinamične čelade Specialized. Po podatkih s spletne strani trainingpeaks.com, ki jih objavlja Brajkovič z ameriškim trenerjem Dirkom Frielom, je kronometer odpeljal s povprečno močjo 426 wattov, ob 60 kilogramih pa je obračal impresivnih 7,1 watta na kilogram. V Seraing je na trenutke pritisnil z močjo kar 785 wattov, a v odločilnih trenutkih je bilo dovolj 525 wattov ob srčnem utripu 187 udarcev na minuto.