Tom Cruise, ki na Islandiji snema film Oblivion, je upal, da se mu bosta žena in hči pridružili na praznovanju 50. rojstnega dneva ,a je namesto prezgodnje čestitke dobil klic od svojega odvetnika, ki ga je obvestil, da Katie zahteva polno skrbništvo nad šestletno Suri, kot tudi solidno preživnino, je poročala revija Forbes.

"Tom in Katie se ločujeta. To je zelo osebna zadeva," je v petek v kratkem sporočilu za javnost navedel Katiejin odvetnik Jonathan Wolfe. Po pisanju revije Forbes je Tom Cruise 9. najvplivnejši in najbogatejši zvezdnik na svetu, ki je v preteklem letu zaslužil 75 milijonov dolarjev. "Katie je vložila zahtevek za ločitev, zaradi česar sem grozno žalosten. Tega nisem pričakoval in nisem mislil, da bi se kaj takega sploh lahko zgodilo," je v svojem odzivu na Katiejino sporočilo za javnost zapisal Tom, ki je podobno reagiral že v primeru ločitve od Nicole Kidman in pred tem od Mimi Rogers.

Tom naj bi se zavedal težav v zakonu, čeprav je upal, da bosta nestrinjanja zgladila zavoljo otroka, je medijem zaupal vir. Katie, ki je bila sicer predana katoličanka, je sprejela Tomovo prepričanje – scientologijo, zdaj pa je Suri vpisala v katoliško šolo na Manhattnu in deklico namerava vzgajati v krščanskem okolju. 33-letnica naj bi bila tudi naveličana Tomovega življenjskega stila, saj je bil, ko ni snemal, precej dolgočasen. "Če ni v telovadnici, se druži s svojimi scientološkimi prijatelji," je dejal vir. "Katie je mlada, zato se želi zabavati. Želi si svobode."

Obe Tomovi nekdanji ženi sta uspešni karieri zgradili po ločitvi, kar bi lahko zdaj storila tudi Katie. Čeprav je Tom precej vpliven v Los Angelesu, težava leži v tem, da je "obseden z nadzorom". On je bil tisti, ki je odločal, s kom sme sodelovati in kje igrati, vtikal pa naj bi se celo v scenarije. Zdaj naj bi Katie imela možnost, da se Hollywoodu pokaže v svoji luči.

Mlada igralka je sicer znana po svoji vlogi v nanizanki Simpatije, številni kritiki, večinoma na Tomovi strani, pa so prepričani, da je bila njena najpomembnejša vloga do sedaj "igranje Tomove žene". Tom naj bi Katie izbral, tako menijo nekateri, ker je bila neizkušena. V predporočni pogodbi pa naj bi bilo celo navedeno, da Katie za vsako obletnico prejme okoli 3 milijone evrov.