Brata Pokeršnik, ki sta vseskozi veljala za prva favorita turnirja, sta na poti do finala oddala le niz, v polfinalu pa sta presenetljivo gladko, z 21:3 in 21:11 odpravila ena največjih tekmecev za naslov, večkratnega slovenskega prvaka Jerneja Potočnika in njegovega soigralca Danijela Konciljo. V finalu sta Danijel in Jan Pokeršnik, ki v letošnji sezoni nastopata tudi na turnirjih Evropske odbojkarske zveze, premagala Anžeta Bahča in Tadeja Boženka, ki ju krasita vrhunska igra v obrambi in izjemna borbenost. Brata Pokeršnik sta tako osvojila še drugi državni naslov, Bahča in Boženka pa že danes čaka nastop na državnem prvenstvu do 23 let.

"Najbolj pomemben je pristop, saj nikoli ne veš, kaj te čaka, na igrišču se lahko hitro vse obrne. Včasih tudi vodstvo za deset točk ni dovolj za zmago. Še posebej zanimivo pa je bilo igrati proti bratrancu Anžetu in sostanovalcu Tadeju, s katerima se zelo dobro poznamo, saj smo skupaj opravili veliko treningov. Moram sicer priznati, da sem pričakoval nekoliko težjo tekmo, a na koncu se je vseeno pokazalo, da sva svoje delo opravila tako, kot sva si želela pred tekmo," je po zmagi dejal Danijel Pokeršnik. Slovenska prvaka zdaj čaka še nastop v Novem Sadu, nato pa ima mlajši Jan že reprezentančne obveznosti.

Tretje mesto sta v Kranju osvojila večkratni slovenski prvak Jernej Potočnik in njegov soigralec Danijel Koncilja, ki sta tesno, z 21:19 in 21:19 odpravila Jureta Petra Bedrača in Lea Mohoriča.

V ženskem delu tekmovanja saj sta lanskoletni zmagovalki Andreja Vodeb in Martina Jakob letos zaigrali z drugima partnerkama, s Simono Fabjan oziroma z Mihelo Istenič. V finalni tekmi sta pobudo takoj na začetku prevzeli Vodebova in Fabjanova, ki sta povedli s 6:2, nato pa svojo igro le še stopnjevali in niz dobili prepričljivo z 21:10. V drugem delu tekme sta bili boljši Jakobova in Isteničeva, ki sta imeli vse do sredine niza prednost dveh ali treh točk, zadnjič pa sta vodili s 13:12. Vodebova in Fabjanova sta nato poskrbeli za preobrat in si v zaključku niza priigrali prednost z 19:16 in 20:18 ter izkoristili že prvo zaključno žogo.

Za odbojkarici na mivki, ki v letošnji sezoni veliko nastopata na turnirjih v tujini, je to že tretji naslov državnih prvakinj, saj je Vodebova v paru z Jakobovo osvojila že dva, prav tako pa tudi Simona Fabjan, ki je v preteklih letih igrala s sestro Eriko. "Najtežje je igrati na domačih tekmah in dokazati, da v tujini lahko upravičeno zastopaš Slovenijo. V tujini je raven igre na precej višji ravni, a zmagati je treba tudi doma. S Simono sva si zelo želeli zmagati. Zame je imela današnja tekma še poseben motiv, saj sem igrala proti svoji nekdanji soigralki, s katero se zelo dobro poznava. Tudi Simona si je zelo želela naslov, saj ga v zadnjih dveh letih ni osvojila. Pokazali sva najboljše, tisto kar zmoreva, stekle so tudi podaje, ki so sicer moja šibka točka. Še posebej sem ponosna na Simono, na kateri je bil danes velik pritisk, ter predvsem na drugi niz, ko sva zaostajali za nasprotnicama, a nama je uspelo dobro unovčiti kilometrino z prejšnjega vikenda, ko sva na turnirju v Avstriji odigrali kar osem močnih tekem. Sem zares vesela in izjemno srečna," je po zmagi dejala Vodebova.

V boju za tretje mesto sta bili Sara Sakovič in Tamara Borko uspešnejši od Ane Skarlovnik in Zale Janet.

Že pred finalnim obračunom je potekala še humanitarna odbojkarska tekma, na kateri so zaigrali smučarska skakalca Robert Kranjec in Peter Prevc, alpski smučar Andrej Šporn, deskar na snegu Izidor Šušteršič, vaterpolisti Jure Stojanovič, Jaka Štirn in Jaka Kladivec, hokejisti Anže Terlikar, Igor Cvetek in Žiga Pance ter nekdanji odbojkarici na mivki Erika Fabjan in Ana Oblak. Zbrana sredstva so organizatorji namenili kranjski porodnišnici.