Kolesar Radioshacka, ki je na prologih Toura zmagal že petič, je drugouvrščenega Britanca Bradleya Wigginsa premagal za tako kratko progo za velikih sedem sekund, Wiggins, kolesar Skyja, pa je z drugim mestom vendarle potrdil vlogo prvega favorita dirke. Z istim zaostankom kot Britanec je tretje mesto zasedel domačin Sylvain Chavanel.

"Po vrnitvi na kolo po poškodbi sem se mesec pripravljal z mislijo na ta prolog, zato sem neznansko vesel, da mi ga je uspelo dobiti. Ponosen sem, da sem bil osem let po svoji prvi zmagi na Touru, prav tu v Liegeu, spet najhitrejši. Po slabi sezoni mi bo to zagotovo povrnilo samozavest, znebil sem se tudi pritiska. Osredotočen sem bil le na svojo vožnjo, drugi me niso zanimali. Delo sem opravil zelo dobro, čeprav mislim, da imam vendarle še tudi nekaj rezerve," je dejal "mister prologa", ki je uvodne preizkušnje Toura poleg Liegea 2004 in 2012 dobil še v Londonu (2007), Monacu 2009 in Rotterdamu (2010).

Švicar, ki je moral po štirih naslovih svetovnega prvaka lani naziv najboljšega kronometrista predati Nemcu Tonyju Martinu - slednji je imel tokrat veliko smole, saj je na polovici proge za velikim konkurentom zaostajal le sekundo, nato pa dobil okvaro kolesa, moral nekaj časa čakati na rezervno kolo in na koncu zaostal 23 sekund, je bil najhitrejši že pri vmesnem času, nato pa je prednost še povečal.

Zelo solidno so s progo opravili še nekateri favoriti dirke. S svojim nastopom so zadovoljni tako Avstralec Cadel Evans, Italijan Vincenzo Nibali kot Kanadčan Ryder Hesjedal, sicer zmagovalec letošnjega Gira. Pa tudi slovenski adut Jani Brajkovič je delo opravil zelo solidno. Na ravninski progi, ki mu sicer ni najbolj ustrezala, ni veliko zaostal, 22 sekund zamude je pomenilo 32. mesto. Le mesto slabši je bil z enakim zaostankom Kristijan Koren (Liquigas). Borut Božič (Astana) je bil 135. (+0:38), Grega Bole pa 185. (+0:52).

Seveda pa je imela vožnja na čas tudi svoje poražence, Luksemburžan Fränk Schleck, Američan Levi Leipheimer, Španca Alejandro Valverde in Samuel Sanchez so že izgubili nekaj dragocenih sekund.