Kot poroča pozareport.si, je nekdanji poslanec in trenutni predsedniški kandidat Zmago Jelinčič Plemeniti potrdil, da mu je ljubljansko sodišče z njegovega transakcijskega računa pri NLB pred dnevi zarubilo deset tisoč evrov. To so storili na podlagi pravnomočne izvršbe, ki jo je zoper Jelinčiča vložila generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik.

Jelinčič namreč državnemu zboru ni vrnil 113 knjig, ki si jih je v času svojega prejšnjega mandata sposodila njegova poslanska skupina SNS. Jelinčič je sicer razburjen, poroča portal, ker so mu rubili njegov osebni račun. Poleg tega pa mu NLB ni mogla rubiti celotnega zneska, ki ga je dolžan, saj na transakcijskem računu ni imel dovolj denarja za poplačilo. NLB mu je nato sporočila, da je ostanek dolžen banki, še piše portal.

Poročali smo:

Jelinčič knjig v vrednosti 10.000 evrov ne misli vrniti, Virant grozi z rubežem

Jelinčič je po poročanju pozareporta povedal še, da ne ve kako bo z letošnjim dopustom, saj nima sredstaev zanji. Dodajmo še, da kot nekdanji poslanec sicer še vedno prejema poslansko nadomestilo v višini približno 5000 evrov. Maja je na primer dobil 5140 evrov bruto.