Izvedeli smo, da je sodišče z izvršbo v celoti soglašalo že konec marca letos, vendar je Vogrin zoper sklep vložil obrazložen ugovor, neuradno zaradi nepristojnosti sodišča glede odločanja o rubežu njemu, kot solidarnemu poroku. Ta teden je sklep o izvršbi postal tudi pravnomočen, po naših informacijah pa je sodišče dovolilo rubež vsega premoženja omenjenih podjetij, razveljavilo pa tisti del, ki se nanaša na Vogrina. Odločanje o tem se seli na okrožno sodišče v Ljubljani.

Glede na to, da imajo vsa Vogrinova podjetja zaradi izvršb (tudi drugih) upnikov že dalj časa blokirane račune, njihovo poslovanje pa je v strmem upadu, se banka Unicredit verjetno ne more zanašati na to, da se bo poplačala z njihovo prodajo, ampak svoje upe polaga ravno v rubež njegovih rednih prejemkov. Tako sta po dostopnih podatkih "ogroženi" Vogrinova plača v podjetju Interles - Belcont, če jo zaradi blokad računov sploh še prejema, in poslanska plača. Ta je vsaj za januar letos znašala slabih 5700 evrov bruto, dobil pa je še za tisoč evrov dodatkov.

Ali je Vogrin enako (uspešno) ugovarjal tudi izvršbi Banke Koper, ki je bila zaradi izterjave 435.000 evrov, nismo mogli izvedeti. Na dražbi pa se po naših podatkih ne bo znašla okoli 150 kvadratnih metrov velika stanovanjska hiša s pripadajočimi zemljišči na obrobju Lenarta v Slovenskih goricah. Kot smo razkrili, Vogrin že leto dni ni več polovični lastnik te nepremičnine, saj je svoj delež z darilnimi pogodbami pravočasno prenesel na soprogo in sina.

Tudi vsa družinska podjetja, ki se že desetletja ukvarjajo s proizvodnjo stavbnega pohištva, so v vse slabšem položaju. Interlesu so na primer lani čisti prihodki od prodaje upadli s 4,5 na manj kot 2 milijona evrov, podjetjema Interles IG in Vogrin Inženiring pa s slabih 300 na manj kot sto tisočakov. Višje prihodke glede na leto 2010 je ustvaril zgolj Interles - Belcont, a je ob potrojitvi obsega prometa, na 1,5 milijona evrov, ustvaril več kot 700.000 evrov čiste izgube.