Direktor Jure Pregrad je dejal, da so si dolgo želeli odpreti salon pohištva v prestolnici, ker pa so cene nepremičnin tako drage, so ubrali drugačno pot. Tako bo v spodnjih dveh etažah klasičen salon, v zgornjih dveh pa 24 unikatnih hotelskih sob, ki jih bodo projektirali različni domači in tuji arhitekti. Hotel s štirimi zvezdicami ne bo povsem klasičen, saj ga bodo opremili z lastnim pohištvom in jim bo služil tudi kot razstavni prostor za artikle.

Zaradi tega je naložba, vredna 1,5 milijona evrov, precej manjša, kot bi bila sicer. Tudi z drugimi izvajalci, ki bodo sodelovali pri opremljanju sob, so sklenili dogovor o tem, da bodo sobe uporabljali kot razstavni prostor za svoje izdelke.

Dejstvo, da so odmaknjeni od središča Ljubljane, jih ne skrbi. "Nekaj deset metrov stran je obvoznica, tako da je mogoče do središča mesta priti hitro in enostavno. Z mestno občino se bomo poskušali dogovoriti tudi o postavitvi postaje za izposojo koles nekje v bližini," je dodal Pregrad.

Hotel naj bi prve goste sprejel marca ali aprila prihodnje leto, cene pa naj bi bile primerljive z drugimi hoteli te kategorije.