Zgodilo se je prav to, Brežičanka pa je točila krokodilje solze, ker bi se z meti, ki jih je pokazala pred evropskim prvenstvom, gotovo uvrstila v finale. Toda varovanka Vladimirja Keva ni razočarala. Nasprotno, znova je pokazala, da je iz pravega testa. V izjemno močni konkurenci je dobila izkušnjo, ki jo bo lahko v nadaljevanju športne poti dobro unovčila. Morda že na olimpijskih igrah v Londonu.

Kako ste zadovoljni z nastopom na Finskem?

Na ogrevanju sem imela zelo dober občutek. V tekmo sem šla povsem sproščena. Na tekmi pa sem pri vseh treh metih naredila tehnično napako. Z desno nogo pri obratih ne stopam pravočasno na tla, kar se pozna pri daljavi. Trener mi je dajal nasvete, kaj naj spremenim. A očitno včeraj v Helsinkih ni bil moj dan, zato s prikazanim nisem najbolj zadovoljna.

Kako pa ste doživeli svoj krstni nastop na velikem članskem prvenstvu?

Ves čas sem se počutila zelo dobro. Vedela sem, da imam lepo priložnost, da se že na prvem velikem tekmovanju uvrstim v finale. Rezultati kažejo, da so tudi druge metalke precej zaostale za svojimi najboljšimi dosežki, tako da daljave niso bile najdaljše. Po kakovosti bi lahko rekla, da je bilo le malo bolje kot pri moških metalcih kladiva.

Kakšen pa je bil občutek v tekmovalni areni?

Najbolj me je presenetilo, ker favoritinje na papirju niso metale več kot 70 metrov. Daljavo 68 metrov so v moji kvalifikacijski skupini premagale le tri tekmovalke. Takšen dosežek bi lahko s tehnično popolnejšim metom dosegla tudi sama.

Trenutno ste izjemno razočarani. Se lahko ozrete v prihodnost in rečete, da vam bo dal helsinški nastop še dodatno spodbudo za naprej?

V Helsinkih sem se prepričala, da se lahko napaka pripeti vsakomur. Naj bo olimpijski zmagovalec, svetovni rekorder ali prvak. Veliko tekmovanje je izjemno težka tekma, na kateri ni lahko tekmovati. Verjamem, da mi bo po Helsinkih v Londonu lažje. A vseeno ne pričakujem čudežev. Upam, da bom šla v tekmo tako pogumno, kot sem šla tu. Kot sem dejala že pred odhodom na Finsko, sem trenutno v položaju, ko sem vstopila v člansko konkurenco in me bodo tekmice premagovale. A prišel bo tudi moj čas, ko se jim bom maščevala.