Sobota, 30. junija

Zaključil se bo letošnji Jazz festival Ljubljana. V Klubu CD se bo program začel že dopoldne, ko bodo nastopili Kaja Draksler, trio Lama ter duo Peter Evans in Nate Wooley. Zvečer bo v Križankah potekal še vrhunec festivala. Nastopili bodo Ibrahim Maalouf Diagnostic, Neneh Cherry in The Thing ter John Scofield Hollowbody Band.

Nedelja, 1. julija

Ciper bo za pol leta prevzel predsedovanje Evropski uniji. Žezlo EU prevzema po tem, ko je v ponedeljek zaprosil za finančno pomoč zaradi težav v bančnem sektorju in zelo resnih makroekonomskih neravnovesij. Vodenja Unije se lotevajo prav tako v okoliščinah nerešenega konflikta s Turško republiko Severni Ciper.

V Kijevu bo potekalo finale evropskega nogometnega prvenstva. Pomerili se bosta Španija in Italija.

Torek, 3. julija

Na zahtevo opozicijskih strank PS in SD se bosta na nujnih sejah sestala parlamentarna odbora za zdravstvo in za šolstvo. V PS so prepričani, da se zagotovila aktualnega ministra za zdravje o tem, da z zakonom za uravnoteženje javnih financ ne bo okrnjena dostopnost do zdravljenja za vse, niso uresničila. Med drugim ministru predlagajo, da predvidene nove reformne ukrepe skupaj z zainteresiranimi organizacijami temeljito preuči. Podoben predlog sklepa odboru za šolstvo ponujajo poslanci SD in opozarjajo na nevarno početje ministra Turka, ki očitno namerava obsežne ukrepe v šolstvu, zlasti združevanje šol, izvesti v počitniškem času.

Za zaključek sezone bosta v Kinu Šiška kar dva koncerta. Danes bo nastopila skupina The Kooks, ena najbolj vročih zasedb angleškega kitarskega popa, jutri, 4. julija, pa še legendarna britanska rock zasedba The Cult.

Sreda, 4. julija

Ustavna komisija naj bi odločila o tem, ali začeti postopke za spremembe ustave, s katerimi bi ukinili državni svet - predlaga jih skupina poslancev s predsednikom parlamenta Gregorjem Virantom na čelu - in omogočili, da se vlada po volitvah hitreje oblikuje. Slednje je predlog SDS. Po do sedaj izraženih mnenjih strank ne prvi ne drugi predlog nimata potrebne dvetretjinske podpore.

Parlamentarna komisija za nadzor javnih financ se bo med drugim ukvarjala z revizijskim poročilom računskega sodišča o prodaji delnic Slovenske industrije jekla Rusom.

V sklopu Festivala Ljubljana bo nastopil Michael Nyman, eden najinovativnejših in najbolj priznanih britanskih skladateljev. Njegov opus obsega opere, godalne kvartete, filmsko glasbo in koncerte za orkester, v Ljubljani pa bo krstil svoje delo Cine Opera.

Četrtek, 5. julija

V parlamentu bo potekalo 12. vseslovensko srečanje izseljencev.

Petek, 6. julija

V Parizu se bo sestala skupina držav "prijateljic Sirije", med katerimi je tudi Slovenija. Po današnjem srečanju petih velikih sil v Ženevi, na katerem naj bi razpravljali o novem političnem načrtu za končanje sirske državljanske vojne, bodo "prijateljice Sirije" govorile o novih spodbudah za poenotenje in pomoč sirski opoziciji.

Na Festivalu Ljubljana bo premiero doživel muzikal Čarovnice iz Eastwicka, ki je nastal v koprodukciji z Mestnim gledališčem ljubljanskim. Muzikal temelji na feministično intrigantnem magičnorealističnem romanu Johna Updika iz leta 1984, po katerem je George Miller leta 1987 posnel odmevno filmsko adaptacijo.