Tako je, po legendi, nastalo pleme Lumbee oziroma Croatoan Indijancev, danes največje samostojno pleme vzhodno od Mississippija, iz katerega so se z mešanjem z drugimi rasami razvili Melungeoni.

Znanstveni dokaz - poročajo vsi mediji v regiji - je prišel na naslov karlovškega slikarja Alfreda Freddyja Krupe, ki že leta išče svoje družinske korenine. Zasebno podjetje DNA Consultants iz Phoenixa mu je poslalo rezultate analize trinajstih CODIS-markerjev, na podlagi katerih je bilo neizpodbitno potrjeno, da Krupa nosi v sebi genetsko dediščino Croatoan Indijancev, s čimer je bila legenda prvič znanstveno dokazana.

Medtem ko se torej Hrvati že dvajset let ukvarjajo z raziskovanjem svojega perzijskega izvora, se je Alfred Krupa odločil za obratno smer, iskanje hrvaških potomcev. Ker je bilo v teh dvajsetih letih že uspešno dokazano, da so Hrvati najstarejši narod pod soncem, moramo zdaj dokazati, da so vsi ostali pravzaprav hrvaškega rodu. Za začetek ameriški Indijanci, Elvis Presley in Barrack Obama.

Resda se je že doslej domnevalo, da so Indijanci hrvaškega rodu: eden najbolj znanih pripadnikov plemena Croatoan je bil legendarni bandit Henry Berry Lowrie, ki je v šestdesetih letih 19. stoletja zaslovel kot indijanski Robin Hood. Njegova družina je bila znana po gradnji cest in tako se še danes ena od cest v Severni Karolini imenuje Lowrie Road.

Divji avtohtoni prebivalec in oboroženi razbojnik, ki je pospravil velike denarje v žep ob gradnji cest? Če mene vprašate, ni bila potrebna analiza DNA, da bi potrdili, da je ta človek hrvaškega rodu.

Potomci Lowriejevih prednikov v daljni hrvaški domovini navsezadnje še danes živijo na povsem enak način: potem ko so petsto let ropali potnike po balkanskih cestah, so dojeli, da morajo za ohranitev in razvoj te poslovne dejavnosti zgraditi nove ceste. Sodobna avtocestna mreža na Hrvaškem priča o kulturni dediščini plemena Croatoan, ki je, zdaj že veste, zgolj severnoameriška veja hrvaških cestnih razbojnikov, uskokov in hajdukov.

Poglejte nenazadnje avtoceste v Sloveniji, cene cestnin in vinjet, pa povejte, če niso Slovenci alpski Hrvati, potomci hrvaških beguncev, ki so zbežali pred Turki in se pomešali z alpskim avtohtonim prebivalstvom.

To, kar so bili za Hrvate v pradomovini Turki in pozneje Srbi, so bili za Croatoan Indijance v Severni Ameriki seveda evropski priseljenci, kolonizatorji in bledolični živinorejci, ali - v besedišču vesternov - kavboji. Morda vam tole zveni smešno, toda ni daleč dan, ko bo s testiranjem CODIS-markerjev Vojislava Šešlja ali Tomislava Nikolića ugotovljeno, da so ameriški kavboji pravzaprav nastali iz Srbov.

Kravji pastirji in živinorejci s smešnimi pokrivali, ki do zob oboroženi posiljujejo, ubijajo in izganjajo avtohtono prebivalstvo s stoletnih ognjišč? Če mene vprašate, ne potrebujemo DNA-analize, da bi potrdili, da so kavboji srbskega izvora.

Vojna v devetdesetih je bila, skratka, samo nadaljevanje spopadov ameriških kavbojev in Indijancev, klasičen špageti vestern.

No, dobro, špageti eastern.

In tako se nadaljuje bolestno in obsedeno iskanje hrvaškega genetskega izvora in dediščine. Alfred Freddy Krupa, karlovški slikar, v čigar genskem zapisu je hrvaška kri ameriških Indijancev, je dober primer tega.

V svojem genskem katalogu je tako doslej zbral korenine poljske plemiške rodbine Tarnawov in Aškenazov, ki so se spreobrnili v katoliško vero, z genetsko-genealoškim raziskovanjem pa odkril, da je - citiram - "po očetovi strani aziatsko-mongolske rase, potomec srednjeveškega turškega klana Ashina, vladajoče dinastije Gok-Turk in Kazarskega kaganata, ki se je spreobrnil v judaizem, po materini strani pa starodavnega Levijega izraelskega plemena, sicer prav tako povezanega s Kazari, tako da je ta posebna krvna linija nastala s spajanjem zgoraj omenjene turško-mongolske kraljeve dinastije Ashina po moški in Levijevega plemena v času Kazarskega kaganata po ženski liniji".

Iz nekega razloga tudi ni presenetljivo, da je ta nenavaden človek tudi veliki prior hrvaškega Templjarskega viteškega reda, uradni "okrožni poglavar" in predstavnik Kraljevine Bunyoro-Kitara v Republiki Hrvaški ter dvorni slikar na dvoru njegovega veličanstva Omukame Solomona Gafabuse Igurua Prvega. Prav tako ni presenetljivo, da se je dvorni slikar iz Karlovca pred nekaj leti znašel v središču škandala, ko je kot profesor likovne vzgoje v srednji šoli v Dugi Resi spolno nadlegoval mladoletne učenke, z eno od katerih se je tudi oženil.

Saj ne rečem, obstajajo raznorazni bolniki s takšno in drugačno diagnozo, najbrž so še bolj pisani od aziatsko-mongolsko-turško-kazarsko-judovsko-poljsko-indijansko-hrvaškega slikarja iz Karlovca, a težko, da bi bili kjerkoli deležni tolikšne medijske pozornosti kot Krupa na Hrvaškem.

Kar o genetskem zdravju sodobnih Hrvatov, če mene vprašate, pove veliko več od kakršnekoli DNA-analize.