Arena Pharmaceutical, ki zdravilo proizvaja, ga je že leta 2010 poskušala predstaviti na trgu, pa jo je FDA zavrnila, saj so raziskave potrdile, da zdravilo za hujšanje povzroča nastanek tumorja v možganih. Sedaj je farmacevtsko podjetje zdravilo ''popravilo'', FDA pa trdi, da so, novim raziskavam sledeč, možnosti za nastanek možganskega tumorja minimalne.

Stara nova čudežna tabletka je sicer na kliničnih testiranjih dosegla zgolj povprečne rezultate, v povpračju so ljudje izgubili 5 odstotkov telesne teže. Učinkuje tako, da zavira možganske povezave, ki dajo človeku občutek oziroma ga opozorijo na to, da je lačen. Tako se tudi ob manjši količini hrane človek počuti sit.

Zdravilo naj bi lekarniške police ugledali prihodnje leto, namenjeno pa je, kot rečeno, zgolj ljudem, ki imajo resnično preveliko telesno težo in indeks telesne mase vsaj 30. V izjemnih primerih ga lahko dobijo tudi osebe, ki imajo indeks 27, a morajo poleg tega imeti neko težko zdravstveno stanje, kot je visok pritisk, diabetes tipa 2 ali visok holesterol. Nikakor ni primeren za nosečnice in doječe matere.