Ljubljana Legendarni DJ Marky (Marco Antonio Silva) se je rodil na ravnici sedmega največjega mesta na svetu, v Sao Paulu v Braziliji. Že kot majhen otrok je, namesto da bi skakal za žogo, raje plesal za gramofonom in poslušal mamin favela funk ali pa se utapljal med očetovimi jazzovskimi ploščami. Sprva je v klubih vrtel hiphop, acid house in techno, v iskanju novega zvoka pa je v zgodnjih devetdesetih naletel na delo angleškega producenta DJ Hypa in se zaljubil v drum'n'bass ter tudi v umetnost "praskanja" vinilnih plošč, oboje pa goji še danes. Njegovi seti so dinamični, večplastni, skladbe se popolno prelivajo druga v drugo, izkazujejo totalno obvladovanje didžejevskega inštrumentarija, obenem pa so sproščeni in veseli, kar bo pravšnji uvod za mesečni petek, ki mu pravimo poletje.

Spojina latinskoameriških ritmov in nalomljene elektronike izpod gumbov Markyja, kakor tudi vijakov njegovih rojakov Patifa, XRS in dua Drumagick, je rodila različico drum'n'bassa, ki ji pravijo tudi sambass. Odlikujejo jo sončne melodije in eleganten tok, kot ga slišimo v zimzelenih skladbah Só Tinha Que Ser Com Voc? (Movement, 2001) avtorjev Markyja, Patifa in ESOM ter LK (V Recordings, 2002), pri kateri je Marky sodeloval z XRS. Nocoj se mu bo na odru pridružil vokalist MC Stamina (Linden Reeves), ki z Markyjem nastopa že dobrih deset let, sicer pa je bil tudi eden izmed izvornih članov zasedbe London Elektricity Live.

Domače barve bodo zastopali didžeji Borka, ki je nedavno izdal plošček What Sticks (rx:tx, 2012), Lunic, Danaja, Marvin in Dora, pridružil pa se jim bo tudi Hrvat Odium. Vizualizacije pripadejo Lole.Kee.Bolek. ku