Ljubljana V Muzeju za oblikovanje in arhitekturo je na ogled razstava Double or Nothing: Arhitekti 51N4E, na kateri se predstavlja mednarodni biro 51N4E, ki ima sedež v Bruslju. Biro je bil ustanovljen leta 1998, ukvarja pa se s produkcijo prostora: arhitekturo, urbanizmom, oblikovanjem in prostorskimi analizami. Ugled je pridobil s ključnimi projekti, kot so Lamot (2005), TID Tower Tirana (2004/12), C-Mine (2006/10), trg Skanderbeg (2008/12) in 50.000 stanovanjskih enot Bordeaux (2010).

Po besedah kustosa razstave Dominiqueja Boudeta razstava odraža temeljno izhodišče 51N4E: vsak projekt mora biti vektor urbane in družbene transformacije. Situacijo je treba razviti do skrajnosti, preseči zahtevani program, da bi spremenili obnašanje, izzvali srečanja in povečali obseg vpliva javnega prostora. Biro postavlja urbane in družbene teme v središče vseh svojih dejavnosti in se ne uklanja trendom pretiranega izražanja materialnosti arhitekture, ki v zadnjih desetletjih prevladujejo v arhitekturni produkciji. Vsi njihovi projekti, od urbanističnega načrta za mestno sosesko do preproste preobrazbe skromne hiše, izražajo željo po vnovični orientaciji in po vnovičnem odpiranju področja arhitekture.

Naslov razstave opozarja tudi na to, da je "vsak projekt obveza med naročnikom in arhitektom, vendar mora ta vzajemna zavezanost pridobiti posebno razsežnost, če je cilj vplivati na obnašanje in obogatiti urbano resničnost". Double or Nothing je način, kako predstaviti to skupno ambicijo in kako poudariti arhitektovo sposobnost, da čim več naročnikov pripravi k razmišljanju zunaj običajnih okvirov in k preučevanju inovativnih rešitev, s katerimi bi arhitektura dobila svojo pravo razsežnost in postala ugledna družbena umetnost. nr