Kazen

Policist ustavi voznika: "Peljali ste skozi rdečo luč na semaforju." "Ali naj zdaj za kazen počakam pri zeleni?"

Boji se

Pijani Martin je prišel na policijsko postajo in ves skesan priznal: "Prišel sem se prijavit, hik. Ženo, hik, sem potisnil z balkona, hik!" "Pa mislite, da je mrtva?" "Verjetno ne, hik. Ravno zato sem prišel k vam, da me zaprete, hik."

Pregled

Mlada lepotica je prišla na pregled k zdravniku. "Slecite vse in se ulezite na posteljo, pa bova pogledala, kaj ni v redu z vašimi mandeljni."

Nič čudnega

Peter: "Oprosti, prijatelj, ampak moram ti povedati, da sem včeraj videl tvojo ženo odhajati iz hotela z nekim blondincem." Pavel: "To me sploh ne čudi!" "A res?" se čudi prijatelj. "Ja, moja žena ni nikoli marala temnolasih moških."

Igralka

Teta Pepca pride na obisk, Jakec jo ves navdušen opazuje in jo končno vpraša: "Teta, si ti res igralka?" "Ne, le kdo ti je to natvezil?" "Očka. Rekel je, da ko boš ti prišla na obisk, bo pravi teater."

Predor

"Madona sveta, kako je pa ta predor dolg," se čudi Tone. "To že," mu pravi Janez, "vendar ne smeš pozabiti, da sediva v zadnjem vagonu."

Zverine

Učiteljica sprašuje učence o divjih zvereh. Petru reče, naj ji pove nekaj o levih. Peter: "Lev je divja žival. Žre srne, jelene, žirafe in gazele. Napade in požre tudi ljudi in druge take zverine."