Devetnajstletni Ljubljančan Rudolf je bil dan prej skupno tretji v kvalifikacijah in je z 1:46,98 le za 19 stotink zaostal za svojim letošnjim članskim državnim rekordom. Na tem EP, ki se bo končal v nedeljo, je Rudolf dosegel doslej drugi slovenski izid; v finale se je uvrstila le Marija Šestak, ki bo v troskoku tekmovala v petek.

"Danes nisem tako zadovoljen, kot sem bil včeraj, čeprav je zame to EP zelo uspešno. Poskušal sem napadati v zadnjih 150 m, vendar sem bil prepozen. S trenerjem Svetlanom Vujasinom sva se dogovorila, da bom začel finiširati takrat, ko bo to storil tudi Rus Jurij Borzakovski, ki ima veliko izkušenj. Vendar sem malo zamudil in zato je pozneje malo zmanjkalo, da bi se prebil v finale. So v tej najmočnejši konkurenci še močnejši od mene v finišu, toda drugič bo bolje," je dejal lanski mladinski evropski podprvak.

Nastopil je v drugi skupini in v njej zasedel četrto mesto, neposredno pa sta v finale vodili le prvi mesti. Ti sta osvojili Pierre Ambroise Bosse (1:46,70) in Borzakovski (1:46,92). Brez finala je ostal tretjeuvrščeni Španec Kevin Lopez (1:47,30), ki mu je Rudolf nekaj časa tudi sledil, vendar ga ni zmogel prehiteti.

Prvi vzornik slovenskega rekorderja je Britanec Sebastian Coe, dvakratni olimpijski zmagovalec na 1500 m (1980 in 1984) in svetovni prvak na 800 m (1986), ki je sedaj med drugim tudi predsednik organizacijskega odbora OI v Londonu. Drugi pa Borzakovski, olimpijski zmagovalec na 800 m leta 2004, svetovni dvoranski prvak leta 2001 in dvakratni dvoranski evropski prvak leta 2000 in 2009.

Rudolf še ni opustil misli, da bi nastopil v Londonu. "Potreboval bi nekaj dni počitka, potem bi lahko ciljal na olimpijsko normo. Upam, da mi bo trener pustil še enkrat nastopiti pred mladinskim svetovnim prvenstvom, mojim največjim tekmovalnim ciljem leta pred sezono. Še štirinajst dni je SP in mislim, da bo časa za regeneracijo dovolj. Cilj na EP je bil polfinalni nastop. To mi je uspelo, četudi sem prvič tekmoval v taki konkurenci. Je povsem drugače, kot na mladinskih tekmah ali na mitingih. Tam sem doslej vedno tekmovalce brez težav prehitel in šel mimo njih v zadnjih 100 m. Vesel sem, da sem tekel v svojim vzornikom Borzakovskim, čeprav me je med tekom nekoliko udaril s komolcem. Pa ni bilo panike," je zaključil Rudolf.