Premiera filma je v četrtek, 5. julija, vstopnice pa lahko uporabite kadarkoli bo film na sporedu v Koloseju. 

Tudi tokrat brez frdamanega želoda ne bo šlo

V Ledeni dobi: Celinski premiki ima Praskeževo poblaznelo preganjanje frdamanega želoda, za katerim se neutrudno peha že od pradavnine, posledice, ki (spet) spremenijo svet – povzroči namreč medcelinsko kataklizmo in naše junake, Manija (Ray Romano, Jure Mastnak), Diega (Denis Leary, Sebastijan Cavazza) in Sida (John Leguizamo, Jernej Kuntner), primora v največjo pustolovščino doslej. Sid se ob začetku dogodkov spet pridruži svoji nergavi babici in s čredo naleti na raznovrstno piratsko sodrgo, ki jim skuša preprečiti povratek domov.

Edinstvena tolpa na še eni dogodivščini

Novo poglavje ene od najbolj uspešnih filmskih franšiz vseh časov združuje vizualno epopejo z mogočno čustvenostjo; humor z ganljivostjo; pa še najbolj priljubljeno podganasto veveričko iz pradavnine in najbolj edinstveno tolpo svoje – ali katerekoli – Dobe.

Čarobna sestavina neznansko uspešne franšize je univerzalna: zgodbe s poudarkom na družini prinašajo bogate čustvene podtone, zraven pa dovolj komedije in pustolovskega duha. "Ledena doba se je vedno vrtela okoli družine," je povedala Lori Forte, ki je producirala celotno serijo in pomagala napisati zgodbo za Celinske premike. "Ne glede na to, kakšnega zapleta smo se domislili za posamezen film, gre vedno za družino – in za to, kako Mani, Diego, Sid in njihov širši klan vedno krijejo eden drugega. Takšno pripovedništvo in humor pritegne vsakogar, kjerkoli."

Biti družina ...

Kot je razložil soscenarist Jason Fuchs, je šlo "od vsega začetka za franšizo, ki jo zaznamujejo njeni junaki – tri živali iz različnih živalskih vrst in z različnimi izkušnjami. Ko se spoznajo, so si tujci; ob koncu filma so družina. Vsak film raziskuje, kaj sploh pomeni biti družina. Zgolj nekaj, v kar se rodiš? Mislim, da se naši liki spopadajo z natanko tem vprašanjem. Po moje Diego pove bistvo, ko ga nekdo vpraša, kakšna je razlika med tropom in družino, in izstreli: Krijemo si hrbet. Prav to pomeni biti družina, in to je srčika filma in celotne franšize."