37-letni Beckham, ki ob zaključku svoje bogate kariere igra v ZDA za moštvo Los Angeles Galaxy, si je zelo prizadeval, da bi letos nastopil na OI v Londonu, a danes je postalo jasno, da se mu želja ne bo uresničila.

Selektor ekipe Velike Britanije Stuart Pearce ga namreč iz seznama 35 imen očitno ne bo izbral v končno zasedbo za nastop na domačih olimpijskih igrah. Beckham je pričakoval, da bo eden od treh igralcev v ekipi, ki so lahko starejši od 23 let, a kot je danes sporočil britanski javnosti, ga v ekipi ne bo. Pearce bo uradni seznam 18 igralcev objavil 6. julija. V moštvu naj bi bila od starejših igralcev skoraj zagotovo Valižana Craig Bellamy in Ryan Giggs, o tretjem imenu pa se še ugiba.

“Vsi vedo, da so mi nastopi za svojo domovino vedno veliko pomenili. Zato bi bil tudi tokrat zelo počaščen, če bi bil izbran za igranje v tej prav posebni britanski zasedbi. Seveda sem ob zavrnitvi razočaran, a naj povem, da na OI ekipa ne bo imela večjega navijača od mene. Kot vsi ostali bom navijal, da osvojijo zlato medaljo,“ je povedal razočarani Beckham.