Kristijan, na tretji Tour odhajate bolj sproščeno, bolj osredotočeno, z zmago Po Sloveniji tudi samozavestno, saj že dobro poznate vse plati francoske pentlje.

Seveda je drugače kot prvo leto. Treme ni več. Odhajam kot na enodnevno dirko, čeprav traja tri tedne. Vem, kaj me čaka. Imamo Ivana Bassa, Vincenza Nibalija in Petra Sagana, čaka me veliko dela. Nibali in Basso za generalno, Sagan na etapne zmage.

Ali ne bo ob treh kapetanih le preveč dela? Ekipam s prevelikim številom kapetanov se ta razdrobljenost ni vedno obnesla.

Teh skrbi ne bo veliko. Jasno je, da je glavni Nibali. Vse cilje je usmeril na Tour. Basso je že malce v drugem planu. Na Giru se mu ni izšlo, a ima zato večje želje. Moja skrb bo oba obvarovati v prvem delu čez kritične odseke. Sagan pa je dovolj spreten, drzen in močan, da moči praktično ne potrebuje. Zanj se ne bojim. Tako in tako je nenormalen fenomen.

Kaj ste imeli v mislih s tem superlativom za 22-letnega Slovaka?

Predvsem to, da kaj takega, kar je on naredil, še nisem videl. Ko je v formi, lahko zmaga praktično povsod. V Kaliforniji, kjer sem bil zraven, je zmagal na petih etapah. Po Švici v juniju štiri. Zmaguje v sprintih in ostane spredaj tudi čez klance, ko ni že nobenega sprinterja več. Na nekaj dirkah so mu že predlagali, naj gre na "generalno", a je zavrnil. Raje vsak drugi dan zmaga. Če bo obdržal formo, potem bo tudi na Touru naredil kaj velikega.

Že v času dirke Po Sloveniji ste povedali, da Nibali želi vašo popolno podporo.

Ja, napol za šalo, napol zares mi je na pripravah dejal, da letos na Touru ne bom bežal kot lani. Naredil sem se malo nevednega, a me je hitro spomnil. Verjetno bom dobil vlogo glavnega pomočnika za prvo tretjino, polovico ključnih etap, ko bo treba biti spredaj in mu rezati veter in ga varovati. Verjetno ne bom toliko v rdečem polju, bo pa več obveznosti vse dni. Meni je jasno, da bom prolog v Liegeu odpeljal na polno, potem bom naredil, kar bodo rekli.