"Tudi za Maribor ne bo nič drugače - pritegnil bo pozornost v mednarodni javnosti, dvignil ugled, pokazal Evropi in svetu, kaj ponuja in kaj zmore. To je velika priložnost, ki jo bo Maribor zagrabil z obema rokama in bo z malce sreče prepoznaven pri več ljudeh kot doslej," je po navedbah zavoda Maribor 2012 menil Penrose.

Sprejema v britanskem parlamentu, ki ga je gostil slovenski veleposlanik v Londonu Iztok Jarc, so se udeležili tudi številni poslanci britanskega parlamenta, člani lordske zbornice in ostali visoki gostje.

Zbranim je projekt EPK Maribor 2012 predstavila generalna direktorica zavoda Maribor 2012 Suzana Žilič Fišer. Poudarila je, da so pozitivni učinki EPK v Mariboru vidni že v prvi polovici leta, predvsem na področju turizma in prepoznavnosti mesta. Prepričana je, da se bodo trajnostno naravnani projekti EPK nadaljevali tudi po formalnem zaključku največjega kulturnega projekta v zgodovini Slovenije. Zbrane goste je povabila v Maribor, za julij pa naznanila odprtje meseca britanske kulture.

Predsednik vseparlamentarnega odbora za sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo Neil Parish je izrazil občudovanje nad izjemnim napredkom Slovenije v času njene samostojnosti. Prav kultura in kreativna industrija po njegovem prepričanju igrata pomembno vlogo pri nadaljnjem poglabljanju sodelovanja med prebivalci Slovenije in Velike Britanije, so še sporočili iz zavoda Maribor 2012.