Čeprav so bili njeni največji dosežki tesno povezani s Hollywoodom, je bila Nora Ephron tudi uspešna novinarka in pisateljica, piše The Washington Post. Ephronova je odrasla v Beverly Hillsu in diplomirala na univerzi Wellesley, nato je začela kariero kot novinarka v časniku New York Post, v sedemdesetih letih pa je začela pisati tudi za žensko revijo Esquire.

Leta 1976 se je poročila z novinarjem Washington Posta Carlom Bernsteinom ravno v času, ko sta Bernstein in njegov kolega Bob Woodward postala znana zaradi škandala Watergate, zaradi katerega je kasneje odstopil takratni predsednik ZDA Richard Nixon. Par se je po štirih letih zakona ločil, za tem pa je Ephronova napisala scenarij za film Silkwood, za katerega je prejela prvo nominacijo za oskarja.

Kljub velikemu številu uspešnih filmov je mnogim najbolj znana po kultni romantični komediji Ko je Harry srečal Sally. V zadnjih se letih je vedno pogostejše razmišljanje o smrti prevesilo tudi v njeno delo. V svoji zadnji knjigi I Remember Nothing: And other Reflections je napisala: "V nekem trenutku pridemo do točke v življenju ko je nujno realistično pogledati na situacijo in ugotoviti, da so dnevi krajši in stvari ne moremo vedno odlagati na kasneje. Če stvari resnično želite dokončati, bolje, da jih dokončate. Prej ali slej boste zboleli tudi vi. Zato verjamem, da je dobro vedeti, kaj je tisto kar radi počnete in to počnite čim več."