Poletna šola vsako leto na Obalo privabi številne mlade iz različnih evropskih in drugih svetovnih držav. Tokrat študenti prihajajo iz Španije, Turčije, Italije, Srbije, Slovaške, Kosova, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Finske, Češke, Litve in Slovenije. Pri več kot desetih predavateljih, tudi iz tujine, poslušajo vsebine s področja korporativnega sponzoriranja in umetnosti, marketinga in kadrov kot premoženja podjetja. Predavanja se izvajajo v Kopru in potekajo v angleščini.

Del aktivnosti je usmerjen tudi v druženje med študenti in profesorji, zato vsako leto udeležencem pripravimo pester obštudijski program, ki vključuje spoznavni večer, družabni piknik, celodnevni izlet po Sloveniji – kjer si bodo ogledali prestolnico in Bled ter Blejski Vintgar, izlet z ladjo po slovenski obali, ogledom edinega slovenskega pristanišča in študijskim ogledom razstave z naslovom Yoko Ono, Lennon in Tito na razstavišču Monfort v Portorožu ter Forma vive v Seči.

Po besedah vodje mednarodne poletne šole in predstojnika katedre za marketing in mednarodno poslovanje na Fakulteti za management viš. pred. mag. Armanda Faganela na poletno šolo privabijo največ mladih v starostni skupini od 19 do 25 let.