IMTA, na kateri predavajo profesorji iz znanih managerskih šol po svetu, je najpomembnejši evropski program razvoja učiteljev managementa, med njimi so letos svoje znanje delili prof. James C. Ellert, IMD iz Švice in profesor z IEDC-Poslovne šole Bled; prof. Joe Pons, predsednik AXIOMA Marketing Consultants iz Španije; prof. J.B. Kassarjian, IMD, iz Švice in Babson College, ZDA; prof. Krzysztof Obloj, iz School of Management Varšavske univerze in Kozminski University iz Poljske ter prof. Arshad Ahmad, iz Concordia University iz Montreala, Kanada.

Udeleženci IMTA 2012 so izpostavili, da program predstavlja ključni mejnik v njihovem profesionalnem razvoju in edinstveno priložnost za globoko osebno refleksijo. "Vsako leto opazujemo vse večji delež in napredek horizontalnega učenja med udeleženci. To kaže na nenehno naraščanje kakovosti izobraževanja v managementu ter na vedno večji vpliv in multiplikacijski učinek IMTA programa," je poudaril Milenko Gudić, direktor IMTA.

Udeleženci IMTA programa imajo poleg izmenjave idej in izkušenj s kolegi s celega sveta priložnost vzpostaviti in okrepiti osebne odnose in profesionalne stike. IMTA Alumni združenje danes povezuje 448 članov, mlajših univerzitetnih profesorjev iz 135 poslovnih šol, univerz in drugih izobraževalnih institucij za poučevanje managementa iz 37 držav sveta. To močno omrežje omogoča medsebojno komunikacijo in sodelovanje med IMTA alumniji in njihovimi institucijami, hkrati pa predstavlja platformo skozi katero CEEMAN nadaljuje z nudenjem podpore alumnijem IMTA programa pri njihovem osebnem, profesionalnem in institucionalnem razvoju.

V času letošnje akademije je udeležence pozdravil tudi Mr. John C. Reid, podpredsednik korporativne družbene odgovornosti Coca Cola Company, ki je izrazil globoko prepričanje, da izobraževanje na področju managementa igra izjemno pomembno vlogo pri graditvi trajnostno naravnane prihodnosti sveta. Zaključne podelitve priznanj pa sta se udeležila tudi njegova ekscelenca Bahtijors Hasans, ambasador Latvije v Sloveniji, in Andrey S. Myasnikov, svetovalec Ruskega veleposlaništva v Sloveniji, ki sta prišla pozdraviti udeležence iz njihovih držav.