Glasba dekliške zasedbe iz 90. let bo znova zaživela v mjuziklu Viva Forever, ki bo pripovedoval zgodbo o štirih prijateljicah, katerih odnosi so na preizkušnji, ko so sprejete v televizijski resničnosti šov, v katerem iščejo talente.

Članice Spice Girls so ob tem dejale, da so nad mjuziklom navdušene. Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, je njegova producentka Judy Craymer sicer stala tudi za izjemno uspešnim mjuziklom Mamma Mia, ki je temeljil na glasbi legendarne zasedbe ABBA.

"Boljši je, kot bi si kdajkoli lahko zamislile," je ob tem dejala Melanie Chisholm, znana tudi kot Sporty Spice. "Bolje pojejo od nas," pa je o dekletih, ki nastopajo v mjuziklu, priznala Melanie Brown ali Scary Spice.

Članice zasedbe, ki so jo sestavljale še Emma Bunton, Geri Halliwell in Victoria Beckam - znane tudi kot Baby, Ginger in Posh Spice - so prihod svojega mjuzikla napovedale v neogotskem hotelu, kjer so leta 1996 posnele videospot za svoj prvi hit Wannabe.

Skupino Spice Girls je leta 1998 najprej zapustila Halliwellova, nato pa je skupina pred desetimi leti dokončno razpadla. Dekleta so se nazadnje v javnosti skupaj pojavila v letih 2007 in 2008, ko so se ponovno združile in organizirale turnejo, še navaja AP.