Kljub temu pa Turk meni, da stavka ni bila brez pomena, saj so z njo želeli slovensko javnost opozoriti na nepravilnosti, ki se jim dogajajo. "Majske plače niso izplačali, celemu kupu delavcev podjetje že eno leto ni plačalo pokojninskega in invalidskega zavarovanja, čeprav je bilo na plačilni listi prikazano, kot da so bili ti prispevki izplačani. Zahtevamo tudi izplačilo lanskoletnega in letošnjega regresa," je naštel Turk, ki je hkrati razočaran, da davčna uprava ne ukrepa proti nepravilnostim zaradi neizplačevanja prispevkov. "Kot kaže, se država iz primera Steklarske nove ni naučila ničesar. Zato želimo s protestom in našimi pritiski doseči vsaj to, da se v prihodnje ne bo več dogajalo, da podjetja zaposlenim ne bodo izplačevala prispevkov," je dejal Turk.

Delavci Lida od bank upnic z Abanko Vipo na čelu zahtevajo tudi, naj umaknejo blokado z računa družbe VOC, ki je po Turkovih besedah do zdaj poslovala normalno in dobro vzdrževala ceste na Celjskem. Stavkovni odbor si želi, da bi banke podprle finančno prestrukturiranje družbe CM Celje in tako pokazale, da podpirajo slovensko cestno gospodarstvo. "Dobivam občutek, da je nekomu v interesu, da uniči slovensko gradbeništvo in cestno gospodarstvo, kamor spadamo tudi mi. Toda cest ne moremo prenesti na Kitajsko, v Indijo. Nekdo jih mora vzdrževati in vprašanje je, ali bi bili tujci toliko boljši skrbniki kot mi," se je spraševal Turk.

Zaposleni v družbi Lid bodo stavko nadaljevali še danes, in sicer pred sedežem družbe CM Celje, kjer sta napovedani skupščini CM Celje in VOC. Čeprav je že jasno, da bodo zaposleni v Lidu zaradi stečaja družbe skoraj zagotovo ostali brez služb, si Turk želi, da bi današnji skupščini prinesli pozitivne rešitve vsaj za čim več delavcev v matičnem CM Celje in hčerinski družbi VOC.