Ali radi zaidete na oddih ali izlet na Hrvaško?

Polona: Ja, vsako leto gremo na glavni dopust na Hrvaško. Letos potujemo za 14 dni na Korčulo. Sicer me vsako leto znova kakšne reči razjezijo, na primer njihova samoumevnost, da itak imajo turiste ne glede na to, ali vlagajo v infrastrukturo ali ne.

Sašo: Vedno. Ali pa morda celo prevečkrat. Bo že držalo, da si tudi ob vikendih z ženo vzameva premalokrat čas za izlete, ampak sva pa recimo dva- do štirikrat na leto za nekaj dni na Hrvaškem. Kakor katero leto uspeva. Največkrat se podava v Istro, ker je blizu in ker je fenomenalna. Tudi zgodaj spomladi in zgodaj jeseni. Uh, zdaj sem dobil lušte za eno fino kosilo v Fažani s pogledom na Brione. Gremo?

Kje na Hrvaškem ste do zdaj preživeli najbolj nepozabne trenutke in zakaj?

Polona: Lani, ko smo prvič - in zagotovo ne zadnjič - potovali prek agencije Biseri Jadrana. Končno je bilo vse tako, kot mora biti, kot je bilo obljubljeno pred samim potovanjem. V treh tednih smo zamenjali tri lokacije. Krasni apartmaji, čudoviti ljudje in na vsaki lokaciji presenečenje v hladilniku - šampanjec za naju z možem in sok za otroka. Malenkosti, ki naredijo dopust nepozaben.

Sašo: Na Braču sredi otoka v odštekani konobi, na katero moraš čisto slučajno naleteti, ker je sicer ne najdeš zlahka. Res noro. En stari gospod je tisti, ki ti pod ogromno staro oljko postreže z najboljšo hrano in bevando. Od kod mu vse to v tisti razpadajoči bajti, pa pojma nimam. Sem pa prepričan, da to ni uradno prijavljena konoba (smeh).

Katere znamenitosti na Hrvaškem se vam zdijo najpomembnejše in vredne obiska?

Polona: Po mojem mnenju je treba videti Dubrovnik, se zvečer sprehoditi po Stradunu. Med otoki so mi bili najbolj všeč Korčula, Pelješac in Lastovo. Najljubša med vsemi destinacijami, ki sem jih obiskala, pa je majhna vasica Betina nekaj kilometrov od Murterja.

Sašo: Naši sosedje imajo noro lepih kotičkov, to jim moramo priznati. Plitviška jezera me zmeraj znova fascinirajo. Seveda je treba biti tam v času, ko ni horde turistov. Sicer pa bolj kot znamenitosti raje iščem skrite kotičke. Rad imam mir, ki ga čez leto pač nimam.