Dylan McDermott je bil edina priča materinega umora februarja leta 1967, ko je bila ta ustreljena v glavo. Po poročanju časnika Republican-American so njeno smrt takrat razglasili za nesrečo, primer pa so ponovno odprli lani, ko je igralec policijo kontaktiral z več vprašanji.

Ubil jo je njen nekdanji gangsterski fant

Iz policije so za časnik sporočili, da bodo dokazi, ki so jih našli, dovolj, da bodo umor pripisali Johnu Sponzi, ki je v času umora živel z Dylanom in mamo Diane. Sponza je bil v času njene smrti Dianin fant, znan pa tudi kot gangster in odvisnik od heroina, povezan pa naj bi bil tudi z organiziranim kriminalom. Policiji je takrat povedal, da se je McDermottova po nesreči ustrelila (nekateri mediji poročajo, da je govoril tudi, da je storila samomor), ko je prijela v roko pištolo, ki jo je on čistil.

Patolog je še enkrat pregledal poročilo z obdukcije in prišel do zaključka, da je bila pištola, ki so jo našli ob truplu, drugačnega kalibra kot orožje, ki je naredilo rano na žrtvini glavi. Iz rane je razbral tudi, da je McDermottovi pištolo nekdo pritisnil na zadnjo stran glave.

V prvotni preiskavi storili zelo malo

Izsledki prvotne raziskave so bili sumljivi tudi policijskemu nadzorniku Michaelu Gugliottiju. "Razen tega, da so vzeli izjavo Sponze, so glede preiskave primera storili zelo malo. Policiji je razlagal, da sta se redko prepirala, vsi, ki so ju poznali, vključno z Dylanom, pa so povedali, da so bili njuni prepiri izjemno glasni in nasilni.

Igralec novih izsledkov v primeru smrti mame ni želel komentirati, je pa njegova sestra Robin Herrera dejala, da so si vsi oddahnili, ker je resnica končno znana. "Vesela sem, da vem, da mama ni bila duševno bolna ali depresivna. Nekdo nam jo je vzel, ni odšla sama,“ je pojasnila za časopis.

Sponza je sicer umrl leta 1972, bil je ustreljen, njegovo truplo pa so našli v prtljažniku avtomobila na parkirišču samopostrežne trgovine. Igralčeva preiskava je vodila tudi do dokazov, ki kažejo, da je bil Sponza vpleten še v vsaj dva druga umora.