"Zelo sem vesel, saj vem, da smo dobili zelo kakovostnega, nadarjenega mladega igralca. Poznam ga že od prej, po tehničnem znanju spada v sam vrh v slovenskem nogometu in kot tak je tudi pravi profil igralca za Olimpijo, saj vsi vedo, da težimo k tehnično dovršenemu nogometu. Zato se bo zlahka vklopil v naš način dela. Tudi naši navijači bodo lahko hitro spoznali, kako atraktivnega nogometaša smo pripeljali v klub," je dejal športni direktor Olimpije Mile Aćimović.

"Počutim se super. Vesel sem, da se je vse dobro in hitro razpletlo in prihajam v velik klub velike tradicije. V majici Olimpije bi rad pokazal čim več, napredoval in osvajal lovorike. Klub sem spremljal tudi med igranjem v Italiji in vem, da stalno napreduje in da goji napadalen nogomet. Izkušnja v Italiji me je psihično in nogometno okrepila in je bila zame zgolj pozitivna. Rad bi se zahvalil tudi svojemu matičnemu klubu Simerju Šampionu in gospodu Janiju Žilniku. Zdaj pa se že veselim novih izzivov v Ljubljani," pa sporoča 19-letni Baskera.

V ponedeljek pa se je treningom Olimpije pod vodstvom Ermina Šiljaka priključil Inigo Sarasola. Petindvajsetletni Bask, ki prihaja iz okolice San Sebastiana, se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca. Sarasola se je nogometno izobrazil v šoli Reala Sociedada, igral za drugo ekipo tega španskega prvoligaša in šestkrat zaigral tudi v članskem moštvu. V zadnji sezoni je kot posojen igralec nastopal v španski tretji ligi.