4000 evrov z obrestmi zaradi očitkov o goljufanju

O izvršbi so prvi poročali v časniku Delo, kjer so zapisali, da bi moral Jazbinšek Jankoviću 4000 evrov z obrestmi plačati zaradi očitkov o goljufanju, a tega ni storil. Po poročanju današnje izdaje Dela je sodišče na Jankovićev predlog zato izdalo sklep o izvršbi, odškodnino pa bodo Jazbinšku rubili od plače.

Kot je za STA pojasnil Jazbinšek, je Janković na seji ljubljanskega mestnega sveta novembra lani povedal, da bo polovico odškodnine, ki jo bo prejel, podaril Materinskemu domu Ljubljana, polovico pa Zavodu za usposabljanje Janeza Levca. Navedeno je razvidno tudi iz magnetogramskega zapisa seje. "Jaz sem čakal, da bom dobil žiro račun, da se bom dogovoril okoli tega, ampak so bili oni zelo hitri, ima zelo hitre odvetnike," je pojasnil Jazbinšek.

Jazbinšek zanikal, da je izrekel besedo goljuf

Kot je poročalo Delo, bi moral Jazbinšek Jankoviću plačati odškodnino zaradi izjav v intervjuju za Delo decembra 2008. Takrat je Jazbinšek naštel nekaj kritik na račun župana, ki je njegove izjave doživel kot razžalitev, zato je s civilno tožbo zahteval 20.000 evrov odškodnine. Zaradi domnevne žaljive obdolžitve, ki se nanaša na izjavo o goljufanju, je proti Jazbinšku sprožil še kazenski postopek, ki pa še ni dobil epiloga.

Prvostopenjsko sodišče je Jankoviću prisodilo denarno odškodnino v višini 4000 evrov (z obrestmi od decembra 2008), odločitvi pa je novembra lani pritrdilo še višje sodišče, ki je zavrnilo Jazbinškovo pritožbo. Jazbinšek je sicer zanikal, da je izrekel besedo goljuf, a sodišča ni prepričal, je še poročalo Delo.

V Pozitivni Sloveniji so za STA pojasnili, da Jazbinšek še ni nakazal odškodnine Jankoviću. "Ko bodo sredstva nakazana, bo Zoran Janković, tako kot je obljubil, nakazal polovico zneska materinskemu domu in preostalo polovico Zavodu za usposabljanje Janeza Levca," so pojasnili in dodali, da bo sredstva nakazal Janković samostojno, torej ne preko stranke ali ljubljanske občine.