"Proslavo si je v petek ogledalo povprečno 6,6 odstotka ali 130.000 gledalcev, starih nad štiri leta, oziroma 21-odstotni delež gledalcev televizije v času proslave," nam je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na RTV Slovenija, Katja Karlin.

V času proslave, ki so jo prenašali na prvem programu nacionalne televizije, se je v poljskem Gdansku odvijala "zgodovinska" tekma med Nemčijo in Grčijo. Slednjo si je ogledalo 9 odstotkov ali 175.700 gledalcev oziroma 30-odstotni delež gledalcev televizije v tem času.

Nedeljska nogometna tekma med Anglijo in Italijo je dosegla 9,9 odstotkov ali 194.400 gledalcev oziroma 31-odstotni delež gledalcev v času prenosa tekme. Obračun na zelenici v Kijevu pa je prehitela oddaja X Factor, ki je beležila rekordno gledanost že s prejšnjimi oddajami, s finalom pa je pred televizijske sprejemnike prikovala skoraj polovico gledalcev televizije v času oddajanja.

"Oddaja X Factor je v primarni ciljni skupini programa (18-49 let) že vse od začetka vsako nedeljo brez izjeme prepričljivo prva izbira gledalcev. Zmagovalka večera je postala tudi s finalno oddajo (10,8 % rating in 47,3 % delež gledalcev)," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na Pro Plus Katja Kovačič.