Ob zvokih legendarne pesmi skupine Queen "We Are the Champoions“ je najkoristnejši igralec končnice (MVP) LeBron James v družbi Dwaynea Wasea, Chrisa Bosha in preostale ekipe navijačem razkazoval težko priigrani pokal Larryja O'Briena, ki so ga osvojili po petkovi četrti zmagi proti Oklahoma City Thunder.

Na paradi vročice, ki je naslov osvojila še drugič v zadnjih šestih letih, se je zbralo nekaj več kot 15 tisoč ljudi, manjkal pa ni niti legendarni trener Pat Riley, eden izmed tvorcev uspeha floridskega kluba.

"Tako dobrega občutka še nisem imel... Moje sanje so bile, da bi nekoč lahko dvignil, objel in zgrabil pokal Larryja O'Briena. Nikoli ga ne želim več spustiti s svojih rok,“ je od veselja žarel James, za katerega je bila osvojitev naslova po lanskem porazu v finalu proti Dallasu še toliko slajša.

"Vsem navijačem sem hvaležen, da so nam stali ob strani. So najboljši navijači na svetu,“ pa je povedal Wade, ki je po spektakularni paradi rajanje z ekipo nadaljeval v American Airlines Areni, domu miamijskega moštva.