Spomnimo, da so trboveljski občinski svetniki brez kakšnih posebnih utemeljitev zavrnili vnovično imenovanje Beravsove, ki ji mandat poteče konec julija. "Svet zavoda mora zdaj ponoviti javni razpis, če pa se v mesecu dni ne bi zaključil, bodo člani sveta izbrali vršilca dolžnosti direktorja. V skladu s statutom javnega zavoda lahko imenujejo nekoga izmed delavcev zavoda ali izmed prijavljenih kandidatov in ne le protikandidata, kot je sprva dejal predsednik sveta zavoda Franc Blaznek", je pojasnila Lijana Brvar, vodja lekarne Center in edina predstavnica zaposlenih v svetu zavoda. Tega sestavlja enajst članov, Beravsovi pa jih je glas dalo sedem.

Zaposleni zdajšnjo direktorico podpirajo, še posebno, ker se bojijo, da bi s prihodom njene edine protikandidatke, Polone Novak, izgubili neodvisnost pri lekarniškem svetovanju. V svojem programu je namreč predlagala uvedbo kartice zvestobe, ki jo ponujajo tudi v Lekarni Ljubljana in kjer je zbiranje jabolk zvestobe sprožilo veliko polemik o komercializaciji lekarn in spodbujanju potrošništva pri nakupovanju zdravil.

"Kandidat, ki ga bomo predlagali, bo dobro poznal tako delo v našem zavodu kot aktualne razmere v lekarništvu. Zavzemal se bo za strokovno neodvisnost lekarniškega farmacevta, proti komercializaciji in spodbujanju potrošništva, za kar se zavzema tudi farmacevtska stroka," je poudarila Brvarjeva, prepričana, da ljudje danes, ko so z vseh strani "bombardirani" z reklamami o koristnosti tega in onega, še bolj potrebujejo neodvisen strokoven nasvet. "Ne rabimo jabolk zvestobe, kot je predlagala protikandidatka. Ljudje bodo ostali zvesti, če bomo mi zvesti njim. Prav je, da kdaj odidejo iz lekarne tudi praznih rok, zgolj s priporočilom za spremembo življenjskega sloga," je poudarila Brvarjeva in dodala, da njihov cilj tako ne sme in ne more biti spodbujanje potrošništva in ustvarjanje presežka, kar je v svojem programu dela predlagala protikandidatka Beravsovi.