Otvoritveni film Kinodvorišča je bil Fant s kolesom režiserskega tandema bratov Dardenne, prejemnik velike nagrade žirije za najboljši film na lanskem festivalu v Cannesu. V svojem zadnjem delu - preprosti, a čustveno siloviti zgodbi o osamljenem fantu - se brata Dardenne vračata k temam starševstva, zaupanja in ljubezni, hkrati pa ustvarita svoj najbolj optimističen in priljuden film. Film bo v Kinodvorišču na sporedu še do 27. junija.

Od 28. junija do 4. julija si bo pod zvezdami moč ogledati zadnji film Jerzyja Skolimowskega, Nujno ubijanje. Brezkompromisno delo veterana poljskega novega vala se začne kot napet film pregona in konča kot abstraktna meditacija o golem boju za preživetje.

Od 5. julija do 11. julija bo na sporedu film Medtem ko si spala. Katalonski mojster groze Jaume Balaguero je ustvaril napet in mestoma duhovit psihološki triler, ki, kot so zapisali v Kinodvoru, gledalcem spanja tokrat ne bo kratil z nadnaravnimi silami, zloveščimi prikaznimi ali podivjanimi zombiji, ampak z najhujšo pošastjo izmed vseh: človeško.

Zaključni film Kinodvorišča bo argentinski dosežek Slepe stene: Ljubezen v virtualni dobi, ki bo na sporedu od 12. julija do 15. julija. Argentinski režiser Gustavo Taretto v neobičajnem spoju arhitekture, romantike in komedije ustvari izviren, duhovit in igriv vizualni esej o ljubezni in osamljenosti v virtualni dobi.

Letošnja novost Kinodvorišča so večerna tematska druženja po projekcijah filmov: vsak petek in soboto bodo filmski večeri podaljšani v glasbeno noč z nastopi različnih skupin, filmskim kvizom in karaokami. Vstop na večerna druženja je prost.