Igralci Miamija so naslov prvaka proslavljali v istem nočnem klubu, kot so to lani storili košarkarji Dallasa, ko so do odločilne zmage prišli v Miamiju. "Telički" so takrat tam zapravili 110 tisoč dolarjev, tokrat pa so jih domači zvezdniki prekosili. Samo za 15-litrsko steklenico elitnega šampanjca so LeBron James, Dwyane Wade in ostali soigralci odšteli 75 tisočakov, skupen račun pa je na koncu zabave znašal več kot 200 tisoč dolarjev.

Rajanje košarkarjev Miamija je trajalo vse do jutra, vsi pa so si enotni, da želijo zabavo ponoviti že prihodnje leto. A ne bo jim lahko, saj bodo Kevin Durant in ostali košarkarji Oklahome po porazu v finalu prihodnjo sezono gotovo še bolj željni uspeha. Verjetno pa bosta prav Oklahoma in Miami tudi v prihajajoči sezoni ponovno glavna favorita za finale, mnogi pa celo napovedujejo, da bosta ekipi vladali v ligi NBA še kar nekaj let. Predvsem Oklahoma ima zastrašujočo zasedbo, kjer nihče od nosilcev igre ni starejši od 23 let in če bodo vsi ostali v ekipi, jih bo vse težje ustaviti.

"Z njimi se bomo še kdaj srečali v finalu," je poklon nasprotnikom podelil tudi LeBron James, nič kaj drugačnega mnenja pa ni niti Dwyane Wade: "Zastrašujoče je videti tako mlado in talentirano moštvo. Pred njimi je zelo svetla prihodnost."

Tudi Miami bi znal biti pri vrhu še kar nekaj let, medtem ko ostalim velikanom zadnjih let (Boston, San Antonio, Lakers) pojenjajo moči.