Loeb je vodil po koncu vseh treh tekmovalnih dni, tudi na zadnji preizkušnji pa je pred najbližjim zasledovalcem Hirvonenom zadržal potrebno prednost. Sicer je ta pred zadnjimi sedmimi hitrostnimi preizkušnjami znašala zgolj 6,4 sekunde, a jo je osemkratni svetovni prvak vseskozi večal. Po drugi vožnji preko HP Puhoi je bil že 25 sekund spredaj, kar je pomenilo novo zmago, skupaj že 72. v karieri Francoza.

V skupnem seštevku ima zdaj osemkratni svetovni prvak 145 točk po sedmih relijih za svetovno prvenstvo od 13. Hirvonen na drugem mestu zaostaja za 38 točk.

"Bil je dolg konec tedna in moje vožnje niso bile brezhibne. Naredili smo nekaj napak na zadnji hitrostni preizkušnji, saj sva se s sovoznikom preveč gnala, ampak najbolj pomembno je, da smo vknjižili novo zmago. Včeraj sva z Mikkom uprizorila nekaj lepih borb, a je lepo zapustiti Novo Zelandijo z zmago v žepu," je po vnovični zmagi dejal aktualni svetovni prvak.

Tretjeuvrščeni Norvežan Petter Solberg se ni prav vmešal v boj na vrhu. Vseskozi je vozil na tretjem mestu, potem ko se je uvodni dan relija odločil za napačne pnevmatike. "Vesel sem, da sem uspešno prevozil ta reli, še posebno potem, kar se je zgodilo prvi dan. Prišli smo sem po zmago, a je tretje mesto tudi dobro in s tem moramo biti zadovoljni. Ekipa in avto sta fantastična, še naprej se moramo truditi in upam, da se nam nekega dne nasmehne tudi zmaga," pa je povedal Solberg, ki je skupno tretji z 90 točkami. Drugouvrščeni Hirvonen jih ima 107.

V konstruktorski razvrstitvi vodi ekipa Citroen Total World Rally Team z 237 točkami, druga je ekipa Ford World Rally Team (144), tretja pa M-Sport Ford World Rally Team (103). Naslednja tekma svetovnega prvenstva v reliju bo Finska med 2. in 4. avgustom.