V tej neparlamentarni stranki sicer odločno nasprotujejo preprečevanju in omejevanju referendumskega odločanja, spreminjanju množice zakonov, ukinjanju ali "reorganiziranju" institucij in uvajanju izrednega stanja, ki se kaže v sprejemanju zakonov po hitrem postopku. Ne sprejemajo arogantnosti, s katero "oblast nezakonito nastavlja sebi podložne ljudi".

V izjavi so med drugim še zapisali, da protestirajo proti zmanjševanju socialne varnosti in blaginje ter da ne sprejemajo dejstva, da breme krize nosijo tisti, ki so zanjo najmanj krivi. Zavračajo, da so plače zaposlenih in preveč radodarna delovna zakonodaja krive za nizko konkurenčnost Slovenije, prav tako ne sprejemajo delitve ljudi na naše in vaše.

Zavračajo "grobe in v strokovnem pogledu povsem nepremišljene" posege vlade, ki da ogrožajo normalno in uspešno delo javnih izobraževalnih, kulturnih in zdravstvenih ustanov ter znižujejo standard. V TRS izražajo posebno skrb za gmotni položaj in akademsko neodvisnost univerze.

Odločno nasprotujejo uničevanju kmetijskih zemljišč in zahtevajo takojšnjo ustavitev gradnje Teš 6. Zahtevajo spoštovanje ustave, predvsem 82. člena, ki pravi, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila, se ne podrejajo pritiskom ekonomskih, političnih ali drugih lobijev ter vodijo državo v korist tistih, ki so jih izvolili.