Med njimi bodo še voditeljica pogovornih oddaj Ellen DeGeneres, igralka Jane Lynch in igralec Matthew Perry ter glasbeni zvezdniki The Backstreet Boys, Usher, New Kids on the Block in Jane's Addiction. Poleg Joplinove bo zvezdo posthumno dobil glasbenik Luther Vandross, je v petek po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil organizator, hollywoodska trgovinska zbornica.

Ta se vsako leto junija sestane in izmed več sto nominacij izbere okoli 20 zvezdnikov, ki jih nato v prihodnjem letu doleti velika čast - brezčasna zvezda na pločniku slavnih, ki se vije po bulvarju Hollywood in bližnjih ulicah ter vsako leto privabi na milijone turistov. A srečni izbranci niso deležni samo večne slave, za vzdrževanje svoje zvezde morajo namreč sami plačati 30.000 dolarjev.

Številni so opazili, da svoje zvezde nima pevka Whitney Houston, ki so jo februarja letos našli mrtvo v hotelu na Beverly Hillsu. Houstonova, ki je umrla pri 48 letih, je bila leta 1995 med izbranci za zvezdo. Ker pa ne sama ne njeni menedžerji v petih letih niso organizirali slovesnosti ob umestitvi zvezde, se je morala pevka od nje posloviti. Organizatorji so sicer pripravljeni pevko znova izbrati za zvezdo, a družina pokojne za zdaj za to ni izrazila želje.

Prvo zvezdo na pločniku slavnih, v originalu "The Walk of Fame", je leta 1960 dobila igralka Joanne Woodward. Letos sta se svoje zvezde med drugim razveselili igralki Scarlett Johansson in Jennifer Aniston ter nekdanji član legendarne britanske skupine The Beatles Paul McCartney. Svojo zvezdo bo 10. julija slovesno umestil tudi glasbenik, nekdanji član skupine Guns'n'Roses Slash. To bo 2473. zvezda na pločniku slavnih.