Doslej je bila tovornjakom, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, prepovedana vožnja po slovenskih cestah ob nedeljah, praznikih in dela prostih dneh od 8. do 21. ure ter še dodatno v petek pred veliko nočjo od 14. do 21. ure.

V skladu z odredbo o omejitvi prometa, ki jo je konec lanskega avgusta sprejel tedanji minister za promet Patrick Vlačič, se danes tem omejitvam pridružujejo še dodatne, s turistično sezono povezane omejitve prometa.

Vse do prvega konca tedna v septembru bo tako veljala še dodatna omejitev tovornega prometa ob sobotah med 8. in 13. uro ter za določene ceste tudi ob sobotah med 6. in 16. uro ter ob nedeljah, praznikih in dela prostih dneh od 8. do 22. ure. Te ceste so: avtocesta Ljubljana - Klanec ter regionalne ceste Ljubljana - Kozina - Klanec - Srmin, Škofije - Sečovlje, Koper - Dragonja in Postojna - Jelšane.

Z današnjim dnem pa začenja za tovorna vozila veljati tudi sprememba prometnega režima v predoru Karavanke. V skladu z odredbo avstrijske ministrice za promet velja prepoved vožnje skozi predor na avstrijski strani ob sobotah med 5. in 12. uro.